Maaşı düşük memura müjde!

Maaşı düşük memura müjde!
Geçen yıl denge tazminatı alan 1 milyon 400 bin memura Hükümetten müjdeli haber geldi. Kamuda düşük maaş alanlara ödenen denge tazminatıyla ilgili iki düzenleme hazır iki düzenlemx
AK Parti Hükümeti, hiçbir geliri olmayan gaziler ve şehit yakınlarına vatani hizmet tertibinden ödenen aylıklar ile kamuda düşük maaş alanlara ödenen denge tazminatıyla ilgili iki düzenleme hazırladı.

Düzenleme ile, vatani hizmet tertibinden ödenen maaşlar, asgari ücrete endeksleniyor. Star gazetesinin haberine göre 2008 yılı bütçe kanunu ile getirilen yaklaşık 1.4 milyon memurun yararlandığı denge tazminatı da sürekli hale getiriliyor. Hükümet, 3292 sayılı Vatani Hizmet Tertibi Aylıklarının Bağlanması’na ilişkin kanunda değişikliğe gidiyor.

Düzenleme ile vatani hizmet tertibinden aylık alan ve diğer sosyal güvenlik kurumlarından bir geliri olmayan kişilere, en az asgari ücret maaşı ödenecek. Kanun kapsamında, hiçbir geliri olmayan gazilere ve şehit yakınlarına ödeme yapılıyor. Bu kapsamdaki ödemenin yaklaşık 280 YTL olduğu bildirildi. Yeni düzenleme ile birlikte, bu tutar 457 YTL düzeyine çıkacak. 2007 yılı rakamları ile vatani hizmet tertibinden, 86’sı kendisi, 35’i dul eş, 125’i de yetim olmak üzere 246 kişinin faydalandığı belirtildi.

Denge tazminatı sürekli olacak

Bu çerçevede, geçtiğimiz yıl ek ödeme almayan kamu personeline, 90 YTL ek ödeme yapıldı. Aynı uygulama 2008 yılı içinde de uygulanıyor. Bütçe Kanunu ile 2008 yılında memurlara yapılacak ek ödemenin tutarı, ilk altı ay için 111 YTL, ikinci altı ay içinde 134 YTL olarak belirlendi. Hükümet tarafından getirilen yeni düzenleme ile söz konusu ek ödeme sürekli hale getirilecek.