MUHTARLAR TALEPLERİNE OLUMLU YANIT BEKLİYOR

MUHTARLAR TALEPLERİNE OLUMLU YANIT BEKLİYOR
Türkiye Muhtarlar Federasyonu (TMF) Genel Başkanı Ramazan Özünal, amaçlarının muhtarlara hızlı ve çağdaş hizmet sunabilmek olduğunu söyledi.
TMF Genel Başkanı Ramazan Özünal, Karaman Muhtarlar Derneğiʹnde muhtarlarla bir araya geldi. Genel başkan Özünal burada yaptığı konuşmada, Mecliste görüşülmeye başlanan 2012 bütçesinde muhtarların özlük haklarına da pay ayrılması için gerekli girişimlerde bulunulması gerektiğini belirterek, "442 sayılı Köy Kanunuʹnda yapılması gereken değişiklikler acilen yapılmalı. Bunun için Köy Kanunu konusunda muhtarlarımızın sıkıntılarının ve beklentilerinin yer aldığı bir çalıştay kitapçığı hazırladık ve bu kitapçığı hükümetin yetkili makamlarına ilettik. Bu konunun çıkması halinde muhtarlarımızın sorumluluğu ve yetkileri de artırılmış olacak. Sizler atanmış değil bu göreve halkın iradesiyle seçilmiş insanlarsınız. Bunun bilinciyle hakkınızı birlik ve beraberlik içerisinde gerekli makamlardan aramalısınız. Çünkü birlik ve beraberlik içinde olursak üstesinden gelemeyeceğimiz sorun kalmaz. Taşın altına herkesin elini koyması gerekir. Seçim döneminde oy istemek için kapınızı çalan vekillerinize bu kanunun çıkarılması için
talepte bulununuz. Karaman olarak 2012 yılı bütçesinin görüşüldüğü şu günlerde Türkiyeʹnin bütçesi elinden geçen bir vekiliniz var. Sizin vekiliniz Bütçe Komisyonunun başkanlığını yürütüyor. Onlar seçim döneminde kapınızı çaldığında sizin vekiliniz olacağız diye söz vermediler mi? Bu sözlerini hatırlatın" dedi.
Özünal, Türkiye genelinde 53 bin muhtar bulunduğunu ve bunlardan 40 bininin özlük haklarının olmaması ve aldıkları maaşın yetmemesi nedeniyle Bağ-Kur primlerini dahi yatıramadıklarını dile getirerek, "Hükümetten 36 maddeyi bulan taleplerimizin yerine getirilmesini bekliyoruz" diye konuştu.