MUĞLU “Çiftçimiz Umutlu”

MUĞLU “Çiftçimiz Umutlu”
Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu Bugün yaptığı basın açıklamasında “Başbakanımız Binali Yıldırım’ın AK Parti grup toplantısında Yaptığı Açıklama Çiftçilerimiz İçin Umut Oldu.

Yıl içerisinde çeşitli badireler ve son olarak da Feto darbe girişimini atlatan çiftçilerimiz Başbakanımız açıklaması ile ülkemizin müreffeh geleceğinden umutlu oldukları gibi kendi gelecekleri içinde umutlandılar. Yenikapı Demokrasi ve Şehitler Mitingi yeni Türkiye için bir umut, bir sarsılmaz temel olmuştur. Yenikapı Demokrasi ve Şehitler Mitingini Karamanlı çiftçilerimiz ile birlikte Aktekke Demokrasi Meydanı'nda takip ettik, ülkemiz adına hem Aktekke’de ki tablodan hem de Yenikapı’da ki tablodan umutlandık. Milletimiz yeni Türkiye'nin imarına meydanlardan başlamıştır. Çiftçilerimizin yeni Türkiye'nin imarında önemli rolleri olacaktır. Bizler ilk dakikalardan itibaren darbeye tepkimiz göstererek meydanlara indik. Karaman’da sms yolu ile yaptığımız çağrıya uyarak meydanlara gelen tüm çiftçilerimize teşekkür ediyorum. Milletimizin her ferdi gibi çiftçilerimizde meydanlarda nöbetlere katılarak, traktörleri ile demokrasi konvoyları düzenleyerek darbeye karşı net tavırlarını koymuşlardır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ve demokrasimizin ardında sapasağlam duran milletimize ve çiftçilerimize minnettarız.
Darbe sonrası Cumhurbaşkanımızın ifadesi ile normalleşme sürecinde çiftçilerimiz için destek çalışması yapan Başbakanımız Binali Yıldırım'a teşekkür ediyorum. Borç yapılandırma ve yeniden vadelendirme çalışması çiftçilerimize katkı sağlayacaktır. Birçok kez dile getirdiğimiz tarım sigortalarının kapsamının genişletilmesi çalışması içinde ayrıca teşekkür ediyoruz” dedi.
BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM NE DEMİŞTİ:
“ÇİFTÇİLERE MÜJDE”
Başbakan Binali Yıldırım “Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız gecikmiş kredi borçlarını yeniden yapılandırıyor. 33 bin kredi ortağının borçlarını 5 yıl vadeye yayıyoruz, icra takibini durduruyoruz. Üreticilerimizin mağduriyetini gidermek için tarım sigortalarının etkinliğini arttırıyoruz, kapsamını genişletiyoruz.” dedi