MİLLİ EĞİTİME YURTDIŞINDAN MİSAFİR

MİLLİ EĞİTİME YURTDIŞINDAN MİSAFİR
Hoca ahmet yesevi ilköğretim okulu yurtdışından gelen misafirlerini ağırlıyor.
Hoca Ahmet Yesevi İlköğretim Okulunun Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları kapsamında hazırladığı proje kapsamında Polonya ve Portekiz’den gelen proje heyeti; Şube Müdürü ve AB İl Koordinatörü M.Akif DUMAN ve Proje Uzmanı Ahmet SORKUNCUK’un katılımıyla İl Milli Eğitim Müdürü Sebahaddin ALTUN’u ziyaret ettiler.
  Hoca Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu Müdürü Mesut TEKİN: “ Comenius Programı kapsamında hazırladığımız “Her Şeyi Geri Dönüştürelim” adlı projemiz çerçevesinde Polonya ve Portekiz’den okullarla birlikte hazırladığımız projemizde geri dönüşüm ve çevre bilincinin önemini öğrencilerimize aşılamak istiyoruz. Proje ortaklarımız 6 kişilik proje yararlanıcılarıyla Karaman’a gelmişlerdir. Ortaklarımızı ülkemizde ve ilimizde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi.
 Portekiz’den Andreia POVOA  ” Burada olmaktan dolayı çok mutluyuz. Projemiz kapsamında ilk toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Türkiye’nin hızla gelişmekte olan bir ülke olduğunu ve Avrupa Birliği yolunda emin adımlarla ilerleyen bir ülke olduğunu gördük. Türk kültürünü ve misafirperverliğini tanımış olmaktan dolayı çok mutluyuz. 5 gün boyunca geri dönüşüm ve çevre bilinci konularında çeşitli faaliyetler yapacağız. Tüm insanlığın geri dönüşüme daha fazla önem vermesi gerektiğine inanıyoruz. Bize burada en iyi imkânları sunan proje ortağımıza ve bizi kabul ederek büyük bir incelik gösteren İl Milli Eğitim Müdürü Sebahaddin ALTUN’a çok teşekkür ediyoruz ”dedi.
         Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelen idareci ve öğretmenleri ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Sebahaddin ALTUN; “ Bugün yine bir Avrupa Birliği projeleri kapsamında ilimize gelen 6 kişilik katılımcı grubu ilimizde ağırlıyoruz. Günümüzde geri dönüşümün önemi tartışılmaz bir gerçektir. Bu projemiz bir yandan öğrencilere geri dönüşüm ve çevre bilinci oluştururken diğer yandan farklı kültürleri ve eğitim sistemlerini inceleyerek okulların, idarecilerin, öğretmenlerin ve öğrencilerin farklı bakış açıları kazanmalarını sağlayacaktır. Bu anlamlı proje kapsamında ilimize gelen misafirlerimize tekrar hoş geldiniz diyorum. Projede emeği geçen idareci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”dedi.