MİLLİ EĞİTİMDEN TAŞIMALI EĞİTİM ŞOFÖRLERİNE SEMİNER

MİLLİ EĞİTİMDEN TAŞIMALI EĞİTİM ŞOFÖRLERİNE SEMİNER
Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitimi Merkezinde başladı.
İlimiz “Taşımalı İlköğretim Uygulaması” kapsamında öğrenci taşımacılığı yapan tüm araç sürücülerine, İlköğretim Genel Müdürlüğünün genelgesi gereği, 11-12 Şubat 2010 tarihlerinde gerçekleşecek olan bilgilendirme semineri, Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitimi Merkezinde başladı.
 
İl Milli Eğitim, Taşımalı Eğitim Şube Müdürü Hamdi PEHLİVAN’ın katılımı ile başlayan seminer; İlkyardım (solunum ve suni solunum, kanama durdurma metotları, şok ve bayılmada ilkyardım), Trafik Kuralları (trafik kanunu, trafik kuralları ve trafik işaretleri) ve Mevzuat (taşımalı ilköğretim yönetmeliği ve okul servis araçları hizmet yönetmeliği) konularından oluşmaktadır.
 
Açılış konuşmasında Şube Müdürü Hamdi Pehlivan sürücülere hitaben “ Sizlere en önemli varlıklarımızı, geleceğimizi emanet ediyoruz. Onları en güvenli bir şekilde taşıyacağınıza ve koruyacağınıza inancımız tamdır. Bu seminerin sürücülerimiz için çok faydalı olacağına inandığını, ayrıca anlatılacak konuları bütün sürücülerin çok iyi bilmesi gerektiğini söyledi. Devletimizin bütün bireylerini eğitebilmek için tüm imkânlarını seferber ettiğini, kalkınmanın ve gelişmenin ancak bu şekilde gerçekleşebileceği gerçeği ile eğitim öğretim faaliyetlerine en çok bütçeyi ayırdığını söyledi.
 
Faaliyetin verimli olması ve sıkıntısız bir dönem daha geçirilmesi temennileri ile seminere başlandı. Seminer 2 gün sürecek.