MHP'den Milli Birlik gecesi

MHP'den Milli Birlik gecesi
Milliyetçi Hareket Partisi Karaman İl Teşkilatı, ‘Milli Birlik Gecesi’ düzenledi.

Demosan Otel’de gerçekleşen programa MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, il, merkez ilçe, kadın kolları ve ilçe teşkilatlarının yanı sıra çok sayıda Ülkücü katıldı. İstiklal marşı ile başlayan programda konuşan il başkanı Avukat Oktay Yılmaz, ‘’Bugün burada toplanan Ülkücüler gösteriyor ki, dünden daha kararlı, daha heyecanlı ve daha azimliyiz. Zaman geçtikçe haklılığımız güçlenerek, davamız destek ve teveccüh görmektedir. Milli bekamız için, Türk yurdunun hür kalması için, vatan ve bayrak için; sıradan olma, cazibeye kapılma ve birtakım heveslere düşemeyiz. Durgunluğu aşmak, duraklamayı yenmek, hainleri yerle yeksan etmek şühedaya borcumuz ve milletimize sözümüzdür’’ dedi.


 49 yıl evvel Anadolu insanının gönlüne mayalanmış Milliyetçi Hareketin hiçbir güç veya unsurun dayatması ve diretmesi ile bozulamayacağını belirten Yılmaz konuşmasında; ‘’Geleceğimiz adına Ülküdaşlarımızla gönül bağını sıkı tutmak, bir ve diri olmak hepimizin üzerinde durması gereken önemli konudur. Bu vesileyle şehrin dört bir köşesinden ekipleriyle birlikte gelen ilçe başkanlarıma, il, merkez ilçe ve kadın kolları yönetim kurulu üyelerimize, bilhassa bu salonda bizlerle olan tüm ülküdaşlarıma şükranlarımı sunarım. Teşkilatımız bütün dinamikleriyle, içerisinde bulunduğumuz bu kritik dönemde eşsiz bir özveri sergileyerek, örnek bir kucaklaşma iradesi göstermiştir. 


Birikim ve tecrübelerin paylaşılacağı, hasret gidereceğimiz bu gecenin her açıdan yararlı olacağına inanıyorum. Havanın bulanıklığına, fırsatçıların ayak oyunlarına aldırış etmeyerek ülkülerinden, dava adamı duruşlarından, ödün vermeyen tüm kardeşlerimi huzurlarınızda can-u gönülden kutluyorum. Bizler onurlu bir fikri, Hak ile zikri ve hasbi niyetle şükrü kendimize rehber yapmış; şer odaklarından medet umanlara darbe vurmuş, ülküm ve ülkem demiş bir hareketin mensuplarıyız. Başından itibaren bilge liderimizin dediği gibi ‘önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben’ duruşundan ayrılmayacak, bu sözümüzden asla geri dönmeyeceğiz.


Milliyetçi Hareket Partisi’ne gönül vermiş her bir Ülküdaşımız biliyor ki, görevimiz, sorumluluğumuz artmıştır. Başbuğumuzun emanetine sahip çıkmak, çok çalışmak, başarmak ve kazanmakla görevliyiz. Bu vesileyle Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey’e, aziz şehitlerimize ve ebedi âleme göç etmiş dava arkadaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Karaman’daki Milliyetçiler olarak bu ruhla, Mart Ayı içerisinde gerçekleştirilecek olan 12. Olağan Büyük Kurultayımıza katılacak, Şühedaya vefa, Millete beka diyerek, genel başkanımız Doktor Devlet Bahçeli Bey’in Milli duruşuna omuz vereceğiz’’ sözlerine yer verdi.


Şehide haciz, Millete hıyanettir Konuşmasında Zeytin Dalı operasyonunda şehit olan ve şehit haberinin ailesine ulaşması ile bir avukat tarafından haciz girişiminde bulunulan Şehit Musa Özalkan konusuna değinen Yılmaz ‘’Ordumuzun olağanüstü gayretle gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekâtı bir aya yakın süredir devam etmektedir. Kahraman askerimiz Afrin sınırlarında yüzlerce teröristi etkisiz hale getirmiş, yüzlerce hedefi imha etmiştir. 


Şehitlerimizin hatırı, yüce Türk Milleti’nin ve bölgemizin istikrarı için hainlerin kökünü kurutuncaya kadar terörle mücadele devam etmelidir. Şunu özellikle belirtmek isterim ki, bizzat genel başkanımızın vasiyetini yerine getirmek üzere harekete geçtiği, Afrin şehidimiz Musa Özalkan’ın emekli ikramiyesine ve aracına haciz girişimini üzüntüyle öğrendim. Siyasi kimliğimin yanında bir hukukçu olarak, bu ayıba karışanları mesleği, unvanı ne olursa olsun lanetliyorum. Şehit olduğu takdirde ailesine verilecek ikramiye ile Telafer’deki Türkmen Bala’lara kreş yapılmasını isteyen bir yiğidi, şehidi haczetme girişiminde bulunanlar, adaletin yüz karası, hukukun utancıdır. Şehide hacizi, milletimize hıyanet olarak gördüğümüzden, bu ahlak yoksunlarının mutlak suretle cezalandırılmaları şehitlerimize vefa olacaktır’’ dedi.


Yer yer sloganlarla kesilen konuşmaların ardından partiye yeni katılan toplamda bin 700 kişiye rozet takıldı.