MHP Teşkilatı Köy Ziyaretleri Yapıyor.

MHP Teşkilatı Köy Ziyaretleri Yapıyor.
MHP Karaman Milletvekili Op. Dr. Hasan Çalış, beraberinde İl Başkanı İsmet Hatipoğlu, Merkez İlçe Başkanı Av. Oktay Yılmaz ve İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Kararan ile birlikte çok sayıda köye ziyare
Çalış, gezdiği köylerde çiftçilerle sohbet ederek, sorunlarını dinledi. Çalışʹa dert yanan köylüler, seçim öncesi kendilerine verilen sözlerin çoğunun yerine getirilmediğinden yakındı. Birçok hizmetten doğru dürüst yararlanamadıklarını belirten köylüler, ürünlerinin bu yıl da para etmediğini vurguladı. Devlete ait greyder ve dozer gibi iş makinelerinin aylardır köy meydanlarında ve yol boyunca mazotsuzluktan kullanılamaz halde yattığına da işaret eden köylüler, köy yollarının bu sene de asfaltsız ve bakımsız kaldığını iddia etti.
Ekip-dikmek için toprakları bulunmayan, orman yasağı gerekçesiyle keçileri ve koyunları sattırılan dağ köyleri, bağ ve bahçelerinin de susuzluktan kuruduğunu ifade ederek, geçimlerini sağlayamaz hale deldiklerini açıkladı. Bu durum karşısında çocuklarının şehir merkezlerine göç ettiğini ve buralarda da işsiz kaldıklarını söyledi.
Ekinden zarar ettiklerini anlatan köylüler, Karaman Milletvekili Hasan Çalışʹa pancarda da aynı şeyleri yaşayacaklarını bildirdi. Girdilerin artmasına rağmen elma ve zeytininin kaç sene önceki fiyatlardan alıcı bulduğunu, birçok üründe yine aynı durumun yaşandığını belirtti.
Çalış, çiftçilerimizin bugün alın terinin karşılığını alamaz hale geldiğine dikkat çekerek, yıl boyu gözüne baktıkları ürünlerle, elektrik, mazot, gübre ve kredi gibi borçlarını ödemez duruma geldiğini kaydetti. Köylülerinizin, yalnızca borçlarını ödeyecek ve geçimlerini sağlayacak şekilde ürünlerinin para etmesini istediklerini de belirten Hasan Çalış, Hükümete seslenerek; köylülerimizin bu haklı seslerine kulak verilmesini istedi