MHP KARSTA BÜYÜK BULUŞMA YAPACAK

MHP KARSTA BÜYÜK BULUŞMA YAPACAK
Milliyetçi Hareket Partisi 1 Ekimde İl Başkanlarıyla Karsa çıkarma yapacak. Peki ama neden Kars?
MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli 40 il Başkanına 1 Ekim de Kars’ta buluşma emri verdi.
 
Türk Milletinin 1064’de Sultan Alparslan’ın önderliğinde Anadolu topraklarına girerek ilk Cuma namazı kıldığı Fethiye Camii’sinde buluşma talimatı veren Devlet Bahçeliʹnin  bu kararı çok ses getirecek.
 
ERMENİLERE TOKAT GİBİ CEVAP OLACAK
 
Geçen haftalarda bir gurup Ermeni nin Van’daki Akdamar kilisesinde 95 yıl sonra ayin yapması birçok halkımız tarafından tepkiyle karşılanmıştı. MHP bu harekete cevap gibi bir organizasyon yaparak eski ismi Katedral kilisesi olan şuan camii olarak kullanılan Fethiye Camii nde Devlet Bahçeli ve İl Başkanlarıyla birlikte Cuma namazı kılacak. MHP Karaman il Başkanı İsmet Hilmi Hatipoğlu’nun da katılacağı Fetih namazı çok ses getireceğe benziyor.
 
MHP Karaman İl Başkanı İsmet Hatipoğlu yaptığı açıklamada  "Genel Başkanımız sayın Dr Devlet Bahçeliʹnin Türkiyeʹde siyasi atmosferin sürekli olarak değiştiği ve yeni bir Türkiye kavramının ortaya atıldığı bir ortamda Karsʹa gelmesi ve burada namaz kılmasının Türkiyeʹye ve Dünyaʹya önemli bir mesaj olacağının altını çizen Hatipoğlu, "Bu ana topraklarımız ne yazık ki başka düşüncenin toprakları olarak algılanıyor. Uluslararası güçler bile burasını böyle görüyor. Tarihi misyonu olan bu bölge ilk fethin noktası olduğu için namaza katılım da fazla olacak. Genel merkezden 50 kişi ve 40 il başkanı da Karsʹa gelecek. Bu cuma namazını hepimiz çok önemsiyoruz. 946 yıl sonra ikinci defa burada cuma namazı kılınacak. Ziyaretleri 10 Azeri basın kuruluşu da takip edecek." diye konuştu.