MEMUR-SENʹİN BAŞARISI

MEMUR-SENʹİN BAŞARISI
Memur-Sen Karaman İl Başkanı Duran Kabaağaç anayasa değişiklik paketindeki memurlara toplu sözleşme hakkı verilmesinin Memur-Senin bir başarısı olduğunu ve bu başarının bir Hükümet mensubu tarafından dile getirilmesini önemli bulduklarını kaydetti.
Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Memur-Sen Karaman İl Başkanı Duran Kabaağaç, Memur-Sen Manisa Genişletilmiş İl Divan Toplantısına katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Memur-Sen üyesi kamu çalışanlarının, meslektaşlarının çıkarlarını korumak için özveriyle çalıştığını ve Memur-Sen Konfederasyonu’nun kamu çalışanları lehine büyük kazanımlar elde ettiğini söylediğini, bu uğurda emeği geçen herkese de teşekkür ettiğini ifade etti.
        Kabaağaç, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Memur-Sen’in büyümesinde iki önemli sebep olduğunu söylediğini, Memur-Sen’in birinci olarak ilkelerinden ödün vermeden üyeleri arasında dayanışmayı sağlayarak mücadele ettiğini, diğer sebebin ise, demokrasi ve özgürlüklerden yana olmasının geldiğini söylediğini ifade etti.
        Kabaağaç, “Sayın Arınç halkımızın demokrasi ve özgülüklere olan özlemini Memur-Sen’in her platformda dile getirdiğini vurgulamış, bu çalışmaların Türkiye ile sınırlı kalmayıp, dünyadaki mazlumları da kapsadığını kaydetmiştir. Memur-Sen’in bu çalışmalarının Türkiye’yi çağdaş uygarlığın üstüne çıkaracağını ifade eden Sayın Arınç, geleceğin inşa edilmesinde bu çalışmaların önemine de dikkat çekmiştir.” dedi.
         Arınç’ın Memur-Sen’in geçmişten beri grevli toplu sözleşme hakkı verilmesi talebini gündemde tuttuğunu ifade ettiğini belirten Kabaağaç “Sayın Arınç konuşmasında Hükümetin görüşünün, işçi-memur ayrımı olmadan yeni haklar verilmesi yönünde olduğunu, ancak bu görüşlerinin yeterince karşılık bulmadığını ve bu sebeple yapılacak en önemli gelişmenin, toplu sözleşme hususunun anayasaya girmesini sağlamak olduğunu söylemiştir. Çay içip, kuru pasta yiyerek talep anlatılan platform yerine, toplu sözleşmeyi getirdiklerini ve anlaşma olmazsa, konu bakanlar kurulu yerine Uzlaştırma Kurulu kararının kesin olması da başka bir kazanım olduğunun altını çizmiştir. Anayasa değişiklik paketinin TBMM’de gerekli sayıya ulaşamaması halinde, halka gideceğine dikkat çeken Sayın Arınç, referandumun yüzde 60 oyla sonuçlanarak paketin kabul edileceğine inandığını belirtmiştir. Ayrıca Arınç’ın Memur-Sen’in başarısının ardında, yıkıcı olarak değil, yapıcı olarak ve samimi bir çalışmanın bulunduğunu da kaydettiğini belirtti. Sayın Arınç, “Hükümete karşı memurun gücünü ortaya koyan gerçek bir sendika olduğumuzu ve kamu çalışanlarının ve ülke çıkarlarının doğrultusunda çalışmaya devam etmemiz gerektiğini belirtmiştir.” dedi.