MEMUR-SEN, ÜYELERİNE YENİ KAZANIMLAR ELDE ETTİ

MEMUR-SEN, ÜYELERİNE YENİ KAZANIMLAR ELDE ETTİ
Memur-Senin, Şekerbank ve SBN ile imzaladığı protokolle, Memur-Sen üyesi memurlar 25 bin TLlik ferdi kaza sigortası kapsamına alındı.
Kızılcahamam Asya Termal Tesisleri’nde düzenlenen törene katılan Memur-Sen Karaman İl Başkanı Duran Kabaağaç yaptığı yazılı açıklamada, bu anlaşma ile, üyelerini risklere karşı da güvence altına almaya çalıştıklarını söyledi.
 
Kabaağaç, “Memur-Sen üyesi olmak bir ayrıcalıktır. Üyelerimiz hiç bir ödeme yapmayacaklar. Biz onlar adına primlerini ödeyeceğiz. Ömrü uzatmaya gücümüz yok, ancak acıları paylaşarak hafifletebiliriz. Geçen yıl vefat halinde ödenen ferdi kaza sigortası tazminatı 15 bin TL iken, bu yıl bu rakam 25 bin TL oldu." şeklinde konuştu.
 
Kabaağaç, 57 ülkeyle vizeyi kaldıran hükümetin memura toplu hakkı sözleşme hakkı vermemesini yakıştıramadıklarını söyledi. Kabaağaç, “Toplu sözleşme, olmazsa olmazımızdır. Toplu sözleşme olmazsa 2010 yılında masaya oturmayacağımızı söyledik, Genişletilmiş Teşkilat toplantımızda da bunu teyit ediyoruz.” dedi.
 
GÜÇLÜ AİLENİN BİRLİKTEN DOĞAN GÜCÜ
 
Kabaağaç, Şekerbank ve SBN Sigorta’nın Memur-Sen gibi güçlü içeriğe sahip örgütlenmiş bir yapıyla çalışmaktan mutluluk duyduğunu ifade ettiğini kaydetti. Kabaağaç, “Değer ve hizmet sendikacılığı ile ‘biz güçlü bir aileyiz’ ifadesinin daha da somutlaştırılmasında fayda sağlamak için Şekerbank ve SBN Sigorta ile anlaştık. Ancak bu hizmetlerden sadece bu güçlü ve büyük ailenin üyeleriyle eş ve çocukları faydalanabilecek. Bir çok avantaj sunulacak. Bizlerden gelen istek ve öneriler doğrultusunda, kurum ve kuruluşlarla indirim anlaşmaları sağlayacağız” şeklinde konuştu.
 
BAŞARILI BİR YIL GEÇİRDİK
 
Kabağaç, “Memur-Senʹe bağlı sendikalarımıza üye olanlar, üye oldukları tarihten itibaren Memur-Sen Grup Ferdi Kaza Sigortası Poliçesiʹnin kapsamına dahil olacak ve poliçeyle sağlanan teminatlardan yararlanabilecekler. Memur-Sen ailem paketi ile de avantajlar devam edecek. Bu konular ile ilgili üyelerimizi bilgilendirici çalışmalar yapacağız.” dedi.
 
SBN Sigorta ile geçen yıl yapılan anlaşmadan sonra, sözkonusu sigorta şirketinin ifadesiyle başarılı bir yıl geçirildiğini belirten Kabaağaç, grup ferdi kaza sigortası kapsamında hayatlarını kaybeden Memur-Sen üyelerinin tazminatlarının en kısa sürelerde ödendiğine dikkat çekti.
 
İŞTE KAZANIMLAR
 
Memur-Sen’e bağlı sendika üyesi her memur, bu anlaşmanın imzalanmasıyla, vefat veya sürekli sakatlık halinde 15 bin TL grup ferdi kaza sigortası tazminat hakkı kazanacak. “Memur-Sen Ailem” paketine üye olan Memur-Sen’liler, ek olarak 10 bin TL’lik bir tazminat hakkı daha kazanacak. ‘Ailem’ üyesi olan Memur-Sen’liler, bunlara ek olarak herhangi bir sigortacılık hizmetinden faydalananlar bütün bunlara ek olarak 30 bin TL daha tazminat hakkı kazanacak. Yani, Memur-Sen üyesi bir memur, ‘Ailem’ paketi alır ve bir sigortacılık hizmetinden faydalanırsa, 55 bin TL’lik tazminat hakkı elde edecek. Üye olmakla birlikte ‘Ailem’ paketi almadan üye olanlar SBN’nin hizmetlerinden birini aldıkları takdirde, 15 bin TL’lik tazminata ek 15 bin TL daha tazminat almaya hak kazanabilecek.