MDOB, ‘Batı Yakası Hikayesi’ Müzikalini Mersinlilerle Buluşturacak

MDOB, ‘Batı Yakası Hikayesi’ Müzikalini Mersinlilerle Buluşturacak
Mdob Müdürü Ve Sanat Yönetmeni Aslı Utku Engin, Ünlü Orkestra Şefi Ve Bestecisi Leonard Bernstein’ın Oscar Ödüllü Eseri, Bir Broadway Klasiği Olan “batı Yakası Hikayesi” Müzikalini Mersinli Sanatseverlerle Buluşturacaklarını Bildirdi.

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), ünlü orkestra şefi ve bestecisi Leonard Bernstein’ın Oscar ödüllü eseri, bir Broadway klasiği olan “Batı Yakası Hikayesi” müzikalini Mersinli sanatseverlerle buluşturacak.
MDOB’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, “Batı Yakası Hikayesi” müzikalinin Mersin prömiyeri, şef İbrahim Yazıcı yönetiminde 4 Nisan 2015 Cumartesi akşamı Mersin Kültür Merkezi Opera Sahnesi’nde gerçekleştirilecek. Müzikal, 7 ve 9 Nisan tarihlerinde de aynı salonda sahnelenecek. Librettosu Arthur Laurents’a, şarkı sözleri Stephan Sondheim’e ait eseri, Devlet Opera ve Balesi’nin uluslararası ödüllü koreografı Mehmet Balkan sahneye koyarken, dekor tasarımı Tayfun Çebi’ye, kostüm tasarımı Aydan Çınar’a, ışık tasarımı Tarı Deniz’e ait. Eserin reji yardımcılığını Melih Öztürk ve Aslı Onaç Aytekin, koreografi asistanlığını Mahmut Akyol ve Kürşat Kılıç üstleniyor. Eserin video projeksiyonu Ahmet Şeren’e ait. Koroyu esere Oleg Constantinov ve Orhan Öner Özcan hazırlıyor.
Oldukça kalabalık bir kadronun görev aldığı eserde başlıca rolleri Sevil Erçak, Funda Hayfavi, Bilal Doğan, Atay Ergezen, Nihan Evren, Neslihan Ulaş, Yusuf Ziya Büyükaslan, Hulusi Polat, Korhan Dinçer, Mehmet Erkoç, Ayşe Pınar Balay, Dilara Köse, Başak Yıldız, Melahat Yavuz, Burcu Özdoğan, Okan Fidan, Melis Sena Yeşiller, Serkan Karagöz, Baran Taner, Ali Ulvi Karaca, Emrah Erdem Gedik, Orhan Güllüler, Deniz Karausta, Tolga Erden, Serkan Sevinç, Levent Yetkin, Ercüment Şirin, Mahmut Akyol ve Serbülent Biçer dönüşümlü olarak paylaşıyor.
New York’ta, 1957 yılında Winter Garden Theatre’da ilk kez sahnelenen ve başta Avrupa olmak üzere pek çok dünya sahnelerinde de yer alan “Batı Yakası Hikayesi” müzikali, 1961 yılında sinemaya uyarlanarak 10 dalda Oscar ve Grammy ödülleriyle 20’den fazla ödüle layık görüldü. Görkemli sahneleri, müziği ve danslarıyla işitsel ve görsel bir şölen olan “Batı Yakası Hikayesi”, 1950’li yılların New York sokaklarında yaşayan asi gençliğin öyküsünü anlatıyor.
MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Aslı Utku Engin, yaptığı açıklamada “Mersin Devlet Opera ve Balesi olarak başyapıtları sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyoruz. Bu doğrultuda Broadway’ın ünlü müzikali ‘Batı Yakası Hikayesi’ni Mersinli sanatseverlerle buluşturmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bu eşsiz eserin temsillerine, sanatseverleri davet eder, yer sıkıntısı yaşanmaması için temsil biletlerinin şimdiden temin edilmesini tavsiye ederiz” dedi.