MANAVGATDA DİŞE DİŞ MÜCADELE 2-1

MANAVGATDA DİŞE DİŞ MÜCADELE 2-1
Karaman Gençlerbirliği Manavgat deplasmanında dişe diş bir mücadele ortaya koydu. Ev sahibi takımın penaltıdan kaydettiği golle Gençlerbirliği deplasmanda 3 puanı bırakan taraf oldu.
Bölgesel Deplasmanlı Ligde Karaman temsilcisi Gençlerbirliği, Ligin 2. haftasında Manavgat’da Evrenseki Belediyespor ile karşılaştı. Maç öncesi İlçe Kaymakamı Karamanlı hemşehrimiz İbrahim Türkoğlu’nun desteği ile Boğaz Camping Otel’de kampa giren Gençlerbirliği kafilesi aynı gün akşam ise Manavgat Jandarma Komutanı Enver Özkal’ın misafiri olarak 4 yıldızlı Venüs Otel’de akşam yemeğine katıldı.
            Pazar günü saat 15.00’de Manavgat Stadyumunda oynanan karşılaşmaya haber ajansları ve bölgenin yerel medyası ile ev sahibi takım taraftarları yoğun ilgi gösterdi.
Maçı izleyenler arasında Merkeze alınan Sivas Valisi Veysel Dalmaz, Manavgat, Side, Serik Belediye Başkanları ile Eskişehirspor Eski Kulüp Başkanlarından Turizmci Ahmet Fazıl Sezer, Karamanlı hemşehrimiz Manavgat İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Enver Özkal Gençlerbirliği Kulüp Başkanı Yusuf Ünalan ve her iki takımda bazı yöneticiler katıldı.
            Her iki takımın kontrollü başladığı mücadelenin ilk yarısında rakip takım geliştirdiği ataklarla sol taraftan gelen orta ile 17. dakikada Yakup’un attığı golle 1-0 öne geçti.
            Golden 1 dakika sonra aldığı uzun topla buluşan Gençlerbirliğinden Tevfik, kaleci ile karşıya kalarak düzgün bir vuruşla beraberliği getiren golü attı.
 İlk yarısı 1-1 sonuçlanan karşılaşmanın ikinci yarısında maçın orta hakemi Murat Erdoğan, 60. dakikada kaleci İsmail’in cezasahası içinde rakip oyuncuyu düşürdüğü yönünde penaltı noktasını işaret etti.
Topun karşısına geçen Evsenseki’li oyuncu Mubin penaltı vuruşunu gole çevirerek takımını 2-1’lik galibiyete taşıdı. Kalan dakikalarda her iki takımın geliştirdiği ataklar sonuçsuz kalırken, Gençlerbirliği ilk deplasman maçında 3 puanı bırakan taraf oldu. Maçta her iki takım oyuncuları 90 dakika boyunca koşarak hırslı bir mücadele ile seyir zevkini artırdı.
Karşılaşmanın ardından ev sahibi takım oyuncuları, davul zurna eşliğinde taraftarları ile galibiyeti kutladı. Manavgat Evrenseki Belediyespor Kulüp Başkanı Recep Barut, Gençlerbriliği kafilesini oynanan güzel oyundan dolayı tebrik etti.
Karşılaşmada ev sahibi takım 9, Gençlerbirliğinden ise 3 oyuncu sarı kart gördü. Maçın uzatma dakikalarında ise Gençlerbirliğinde ikinci yarıda oyuna dahil olan 23 numaralı formasıyla Mehmet Boray kırmızı kart gördü. Maçın ardından teknik direktör Mehmet Ulukan, rakip yer alanında birebir mücadelede istedikleri pozisyonları bulamadıklarını belirterek, ev sahibi takımın kazandığı penaltı golü ile talihsiz bir şekilde sahadan mağlup ayrıldıklarını söyledi.
 Ev sahibi takım galibiyetle moral bulurken, Gençlerbirliğinde ise mağlubiyete rağmen oynanan mücadele ve ortaya konan futbol ileri haftalar için umut verdi.