Lütfü Elvanʹdan Köylere Gezi

Lütfü Elvanʹdan Köylere Gezi
Dsinin 1000 gölet projesinden Karaman için en fazlasını almaya çalışıyoruz.

Karaman Milletvekili ve Türkiye AB-Karma Parlamento Komisyonu Başkanı Lütfi ELVAN, hafta sonunda Karaman merkeze bağlı köyleri ziyaret etti.

 

 

Yazıcı, Pınarbaşı, Murat dede, Kızıl yaka, Bozkandak, Şıhlar, Damla pınar ve Başkışla köylerini ziyaret ederek vatandaşların sorunlarını dinleyen ELVAN,  köy gezilerinde sadece köylerimizin sorunlarını dinlemekle kalmadı, köylerimizin ekonomik açıdan kalkınması için gölet olabilecek yerleri de gezdi. Yolu dahi olmayan Salavat ve Kalfanın köprüsüne yürüyerek giderek gölet yapılabilecek alanları belirlemeye çalıştı. 

 

 

ELVAN konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Köylerimizin ekonomik açıdan kalkınması en öncelikli konularımız arasında yer almaktadır. Köylerimizin kalkınması için de susuz tarım yapılan tarım alanlarını sulu tarıma açmak için bu bölgelerde gölet yapmak istiyoruz.

 

 

Devlet Su İşleri bu yıl Türkiye genelinde 1000 gölet projesini uygulamaya koymuş bulunmaktadır. Karaman için de bu yıl başlatılan gölet projelerine ilave olarak yeni gölet alanları belirlemek için çalışmalarımız devam etmekte olup, Dsi’nin 1000 gölet projelerinden Karaman için en fazlasını almaya çalışıyoruz. Belirlenen yeni gölet alanlarını Dsi’nin programına aldırarak su sıkıntısı çeken ve sulu tarım yapılamayan bölgelerimizi suya kavuşturmaya çalışıyoruz. dedi.

 

 

ELVAN; gölet projelerinin bitirilmesi ile hem kırsal alanda, hem de kentsel alanda girişimci yönü güçlü olan Karaman halkının önünün daha da açılacağını belirtti.