Lütfü ELVANʹDAN Çanakkale Mesajı

Lütfü ELVANʹDAN Çanakkale Mesajı
Karaman Milletvekili ve Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Başkanı Lütfi ELVANIN 18 Mart Çanakkale Zaferi dolayısıyla Kutlama Mesajı yayınladı.
Karaman Milletvekili Lütfü Elvan Yayınladığı mesajda şunları söyledi; "Türk Milletinin ve kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerinin Çanakkaleʹde vermiş olduğu eşsiz mücadelenin ve kazandığımız zaferin 95ʹnci yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Vatanı ve milleti için gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.
 
18 Mart Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda Türk Milletinin neleri başarabileceğinin en güzel delilidir.
 
Çanakkale Zaferi, Tarihte eşine az rastlanır çok uluslu bir güce kanları ve canları pahasına dur diyen ve tüm dünyaya ʹÇanakkale Geçilmezʹ dedirten büyük Türk milleti ve onun bağrından çıkan kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri, dün Çanakkaleʹde olduğu gibi, bugün de, Çanakkale muharebelerini kazandıran yüksek ruha sahip olarak, ülkesine ve milletine yönelik her türlü tehdit ve tecavüzü bertaraf edebilecek güç ve kararlılıktadır.
 
Birinci Dünya Savaşıʹnın en kritik aşamalarından Çanakkale Savaşları, siyasal ve askeri sonuçlarıyla, Türk Ulusuʹnun yazgısını ve tarihin akışını değiştirmiştir. Türk halkının Çanakkale’de gösterdiği üstün başarı, Ulus olma bilincinin de tohumlarını atmıştır. Yurdun farklı bölgelerinden gelen insanlar, Çanakkaleʹde ortak bir ülküyle hareket etmişler, atalarımızın emaneti kutsal yurt toprakları uğruna seve seve şehit olmuşlardır.   Farklı uluslardan insanların birlikte yattığı bir belde olan Çanakkale, insanlığın geçmişteki hatalardan ders çıkarması gerektiğini çarpıcı biçimde anlatmaktadır.
 
Bugün, bu aziz vatanda, canımızdan ve malımızdan emin olarak bağımsız bir hayat sürdürebilmemize imkan sağlayan tüm şehit ve gazilerimize minnet ve şükran duygularıyla doluyuz. Bu duygularla, Türk Milletinin ebedi yaşaması uğrunda canlarını bu millete ve vatana feda eden tüm kahramanlarımızı minnet, şükran ve rahmetle anıyorum." dedi.