Lütfi Elvan'ın kuyusunu kazmaya çalışanlar yine ona muhtaç

Lütfi Elvan'ın kuyusunu kazmaya çalışanlar yine ona muhtaç
Kuyusunu kazanlar Elvan’ın kapısını aşındırmaya devam ediyor, kurtuluşu Elvan’da görüyor

Gazeteci Hüseyin Oğuz geçtiğimiz gün Lütfi Elvan için güzel bir analiz yaptı.

Karaman'ı yeniden imar eden ve trilyonluk yatırımların ve projelerin mimarı Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Lütfi Elvan'ın kaybetmesi için elinden geleni yapmaya çalışanlar şimdi yine onun kapısına muhtaç hale geldiler.

İşte Hüseyin Oğuz'un o yazısı:

Hizmet Adamı Lütfi Elvan, Türkiye’nin gıpta ile baktıı siyasetçilerin başında geliyor. Elvan’ın elini değdiği her yer ihya oluyor,yapamayacağı hiçbir şeyi söz vermiyor, söz verdiğini mutlaka ama mutlaka gerçekleştiriyor. Karaman’da, Ermenek’de, Konya’da, Antalya’da, Mersin’de Lütfi Elvan imzasını taşıyan o kadar kalıcı hizmet var ki, vatandaşlar duacı ve Allah Elvan’dan razı olsun diyor.Ne var ki, Karaman ve Ermenek Elvan ile en fazla ve hayal bile edilemeyen hizmetleri almasına rağmen, Lütfi Elvan’a karşı kapalı kapılar ardında bayrak açan, Elvan’ın aleyhinde olanlar yapılan hizmetlerden rahatsız olup, yaşadıkları yeri ihanet edercesine Elvan’a saldırılarından vazgeçmiyorlar,bu saldıranlar ağızlarından salyalar silip , her fırsatda maskelerini takıp soluğu yine Elvan’ın makamında alıyorlar.
 
KAZIMKARABEKİR DOĞALGAZI
 
Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan Bütçe Komisyon Başkanı Lütfi Elvan, yaklaşık 2 yıl önce Kazımkarabekir ilçesine doğalgaz konusunu söz vermişti. EPDK Başkanı ile görüşerek doğalgazı kazandıracakları müjdesini paylaştı.
 
Birileri hemen harekete geçti, doğalgazın Kazımkarabekir için hayal olduğunu açık,açık beyan ettiler, kimi kolumu keserim dedi, kimi Elvan’ı palavracılıkla suçladı.
 
Kazımkarabekir doğalgazı Elvan’ın ısrarcılığı ile sonuçlandı.Hem de Ülke olarak korona virüs ile mücadeleye başladığımız, yatırımların askıya alındığı bir dönemde. Onay verildi, parası yatırıldı belki de o dönemde yatırımı devam eden tek devlet yatırımı oldu Kazımkarabekir doğalgazı.
 
Resmiyet kazanınca , bu hizmet kapanın elinde kaldı. Kimler uğraşmış,kimler doğalgazı etirmiş bide şaşırdık. Doğalgazı adına bile almayanlar hemen sahneye kendilerini attılar,sahiplendiler. Sesi çıkmayan ise sadece ve sadece Lütfi Elvan’dı.O nun için hizmetin gelmesi ve sözünü yerine getirmesi önemliydi ve öyle de oldu.
 
DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ
 
Karaman’da eksik hizmet kalmasın düşüncesinde olan Lütfi Elvan, diş hekimliği fakültesinin kazandırılması için kolları sıvadı.Ahmet Keleşoğlu vakfı ile görüştü, önemini anlattı ve onayını aldı.2019 yılının Temmuz ayında ilimize geldi ve diş hekimliği fakültesinin temelini attı, orada fakültenin 1 yıl gibi bir süre içinde tamamlanacağını ve fakültenin 2020 yılının 3.çeyreğinde hizmete gireceği müjdesini verdi.Öyle de oldu ve fakülte tamamlandı ve Ağustos ayında öğrenci alınacağı haberi geldi.Ve bu hizmet devletin cebinden kuruş çıkmadan, Elvan’ın çalışmaları sonunda hayırsever Keleşoğlu vakfı tarafından tamamlandı.
 
ERMENEK
 
Ermenek Lütfi Elvan sayesinde rüya hizmetleri aldı ve Ermeneğin makus kaderini değiştiren isimdi Lütfi Elvan.
 
Oradan bile çatlak seslerin zaman,zaman çıkması , insan oğlunun ne kadar vefasız olduğunu gösterdi. Ermenek biliyor, Ermenek’li biliyor ama birkaç çatlak sesin çıkması bile ,insanı düşündürüyor.Yollara bak, gelen hizmetlere bak en önemlisi Ermeneğe Lütfi Elvan öncesi ile Lütfi Elvan sonrası bir kıyaslanırsa, insanın vicdanı ,bu vicdansızları uyutmaz.
 
Karaman’a bak, kalıcı hizmetlerde hep Lütfi Elvan’ın imzası var. Böyle bir değere sahip çıkmak,kıymetini bilmek gerekir.
 
Ama artık Elvan’ında kuyusunu kazanlara karşı bir tavır alma zamanı geldi, geçiyor.O iki yüzlüleri ,Elvan’ın yanında poz verirken görmek , gerçekleri bilenleri üzüyor.