LÜTFÜ ELVAN ve KAMİL UĞURLU, MÜJDE VERDİLER

LÜTFÜ ELVAN ve KAMİL UĞURLU, MÜJDE VERDİLER
16 Ekim Cuma günü Belediye Başkanı Dr. Kâmil Uğurlu, Milletvekili Lütfi Elvan ile birlikte 2010 yılı yatırım programına dair bir basın toplantısı düzenledi.

Belediye Meclis Salonu’nda saat 14.30’da gerçekleşen basın toplantısına; basın mensuplarının yanı sıra İl Genel Meclis Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Ak Parti İl Başkanı Süleyman Atik, Meclis Üyeleri ve Belediye Birim Müdürleri de katıldı.

 

            Basın toplantısında ilk sözü alan Milletvekili Lütfi Elvan: “Bu yıl yurt genelinde eğitimde birinci olduk. Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi’nin gelişmesi için çabamız devam ediyor. 2010 yılında üniversitemize 15 Milyon TL. Ödenek gelecek. Ayrıca Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi’ne Araştırma ve Uygulama Merkezi kuruluyor. İlimiz ilköğretim ve ortaöğretimde sıkıntı yaşamıyor. Ayrıca Karaman’a Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü kuracağız. Türkiye’nin 81 ilinden gelecek olan öğretmenlerin eğitim seminerleri Karaman’da verilecek. Bu da il ekonomisine önemli bir katkı sağlayacaktır. Karaman’a Türkiye’de sadece beş ilde olan Sosyal Bilimler Lisesi kurulacak. Konya ve Karaman’a hizmet veren Mevlana Kalkınma Ajansı kuruldu. Bu ajansın Karaman’da da yatırım destek ofisi kurulacak. Bu destek ofisi, yatırım yapacak olanlar adına tüm kurumlardan gereken izinleri alacak.” dedi.

 

            Milletvekili Elvan’dan sonra söz alan Belediye Başkanı Dr. Kâmil Uğurlu ise: “14 Ekim Çarşamba günü Ankara’da Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım ve Karayolları Genel Müdürü Cavit Turhan beyle bir toplantım oldu. Mastır projelerimizin bir parçası olarak Konya-Karaman girişindeki kavşak ile Organize Sanayi Bölgesi’ni Karaman’a bağlayan Mut yoluyla ilgili önemli görüşmelerimiz oldu ve bu konuyla alakalı prensip anlaşmasına vardık. Bu projenin toplam yatırım tutarı 24 milyon TL’ye mâl olacak. Bu projemiz 2010 yatırım planına alındı. İnşallah 2012 yılında da projeyi tamamlamayı hedefliyoruz. Tapucak ve Siyahser Mahallelerinde yeni düzenlemeler yapmayı planlıyoruz. Ayrıca merkezde bulunan taş binayı ilerleyen tarihlerde müze olarak kullanmayı hedefliyoruz. Karaman bizim için çok değerli. Milletvekillerimiz, Belediye Meclis Üyelerimiz, Birim Müdürlerimiz ve Sivil Toplum Kuruluşlarımız ile birlikte Karamanımızın kalkınması için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz.” dedi.

 

Toplantının sonunda Başkan Uğurlu ve Milletvekili Lütfi Elvan basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.