Kuzey Iraklılar Sağlıkta Türkiyeyi Tercih Ediyor

Kuzey Iraklılar Sağlıkta Türkiyeyi Tercih Ediyor
Kuzey Irak Derolok Sivil Toplum Örgütleri Kurumu Başkanı Doski Ertisi, Kuzey Iraklıların sağlık için yurt dışına çıkmaları gerektiğinde öncelikle Türkiye’yi tercih ettiklerini söyledi.

Kuzey Irak Duhok Amedi Bölgesi Derolok Sivil Toplum Örgütleri Kurumu Başkanı Doski Ertisi ile kurum yöneticileri, Çukurova’daki sağlık kuruluşlarını ziyaret etti.

Çukurova ziyaretleri kapsamında Doski Ertisi ve kurum yöneticileri, Medical Park Tarsus Hastanesi Genel Müdürü Ahmet Egin’le de görüştü. Ertisi, Kuzey Irak’ın gelişmekte olduğunu ancak sağlıktaki ilerlemenin istenen seviyeye gelmediğini söyledi.

Başkan Ertisi, hastaların birçok durumda şifa aramak için yurt dışına gittiğini kaydederek, “Öncelikli tercih her zaman Türkiye oluyor. Çünkü hem Türkiye tıpta çok ileri düzeyde bir ülke hem de sınır komşumuz. Kültürlerimizin birbirine yakınlığı, iletişimi kolaylaştırıyor. Türkiye ve Kuzey Irak’ın sağlıktaki işbirliği artmalı” dedi.

Çukurova’nın avantajı çok

Medical Park Tarsus Hastanesi Genel Müdürü Ahmet Egin de son yıllarda Kuzey Irak’tan özellikle cerrahi branşlarda hastaya hizmet verdiklerini belirtti.

Egin, Kuzey Iraklı hastaların kendilerini tercih etme oranının giderek arttığını ifade ederek, “Artık eskisinden daha fazla Kuzey Iraklı hastayı ağırlıyoruz. Birçoğu ülkesine döndüğünde, yakınlarına hastanemizi ve Türkiye’yi öneriyor” diye konuştu.

Genel Müdür Egin, Çukurova bölgesinin Kuzey Irak’la sağlık turizmi ilişkisi kurması için birçok avantaja sahip olduğunu, kamu hastaneleri, üniversite hastaneleri ve özel hastanelerin bu konuya ağırlık vermesi gerektiğini söyledi.