Kuyulara Sayaç Takma Zorunluluğu Süresi Uzatıldı

Kuyulara Sayaç Takma Zorunluluğu Süresi Uzatıldı
Kuyulara Sayaç Takma Zorunluluğu Süresi 2 Nisan 2018'e kadar Uzatıldı

Karaman Ziraat Odası Başkan'ı Recep Muğlu yeraltı su temini için sayaç takma zorunluluğu için verilen sürenin uzatılmasının kuraklıktan dolayı zor durumda olan çiftçiler için memnun edici olduğunu belirtti.

Muğlu,Bakanlar Kurulu kararıyla yeraltı suyu temini için açılan kuyu ve tünel için kullanma belgesi alanların su ölçüm sistemi için verilen süre 2 yıl uzatıldı.
167 Sayılı Yeraltı Suları Hakkında Kanunun geçici 3. maddesinde öngörülen sürenin uzatılması hakkındaki karar Resmi Gazete'nin yayımlandı. Buna göre, 167 sayılı Yeraltı Suları Hakkında Kanunun geçici 3'üncü maddesinde öngörülen sürenin uzatılmasına ilişkin ekli Kararın yürürlüğe konulması; Orman ve Su İşleri Bakanlığının yazısı üzerine, Bakanlar Kurulu'nca kararlaştırıldı. Karara göre, kanunun geçici 3'üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentlerinde yer alan yeraltı suyu temini amacıyla kuyu, galeri, tünel ve benzeri için kullanma belgesi almış olanların su ölçüm sistemi kurmaları için öngörülen süre 2 Nisan 2018 tarihine kadar uzatıldı.