Kutlu Doğum Haftasıʹnda yetimler unutulmadı

Kutlu Doğum Haftasıʹnda yetimler unutulmadı
Karaman Aktif Sanayiciler ve İşadamları Derneği (KASİAD) Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlediği programda 63 yetimi sevindirdi.
Karaman sokaklarında gül suyunun sıkıldığı ve 63 fakire gıda yardımı yapıldığı günün akşamında Pirireis Kültür Merkezi’nde de program düzenlendi.
Pirireis Kültür Merkezi’nde yapılan programa Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Ak Parti Karaman Milletvekilleri Lütfi Elvan ve Mevlüt Akgün ile MHP Karaman Milletvekili Hasan Çalış ve daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, iş adamları, okul müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ve Kadirhane Camii İmam Hatibi Mustafa Özakın’ın Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başlayan gecenin açılış konuşmasını yapan KASİAD Başkanı Sami Akdağ merhamet peygamberi Hz. Muhammet’in daha iyi anlaşılmasının önemine dikkatleri çekerek “O’nu anmak, anlamak, O’nun temsil ettiği aşkın değerler bütününü tanımak ve hayata ışık tutan bir meşale yapabilmek çabası içindeyiz.” dedi. Akdağ, İslamiyet’in, tüm insanlara kucak açan iyi ahlakı, doğruluğu, dürüstlüğü, halka ve hukuka saygıyı emreden sevgi ve hoşgörü dini olduğunu belirterek, Kurʹan-ı Kerimin evrensel mesajının, Hz. Muhammedʹin örnek şahsiyeti ve ahlakı bu değerler bütününün temel öğleleri olduğunu hatırlattı.
Karaman İl Müftüsü Nuri Değirmenci de konuşmasında Peygamberimizin (SAS) yüce ahlakı ve Oʹnun (SAS) yetim çocukları sevindirmesiyle ilgili buyurmuş oldukları hadislerinden örnekler vererek, yapılan yardımın Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen en anlamlı etkinlik olduğunu dile getirdi. Değirmenci, ilköğretim öğrencisi olan yardıma muhtaç yetimi değişik hediyelerle de olsa sevindirebilmiş olmanın önemine dikkatleri çekerek “O (SAS) yetim olarak dünyaya geldi. Bu anlamda Oʹnu (SAS) anarken yetimleri düşünmenin, gözetmenin çok anlam ifade edeceğine, her yapılan iyiliğin kat kat karşılığının Rabbimiz tarafından verileceğine ve Efendimiz (SAV)ʹin her bir yönünün örnek alınması gerektiğine inanıyoruz." dedi.
63 yetimin hediyelerini tek tek onları öperek veren Karaman Valisi Süleyman Kahraman da konuşmasında “Sevgili Peygamberimiz bize, inanan insanın yaşadığı topluma kayıtsız kalamayacağını,  yanı başında acı çeken birine, gözyaşı döken bir ihtiyaç sahibine, geleceğe dönük ümitlerini daha hayatının baharında iken kaybetmek üzere olan bir yetime sırt dönemeyeceğini öğretmiştir. O’nun bize öğrettiği merhamet, sönmeye yüz tutmuş insanlık kandilini yeniden tutuşturacaktır.” dedi.
Yurtdışındaki Türk okullarından mezun olan ve Türkiye’deki üniversitelerde okuyan yabancı öğrencilerin de kendilerini tanıttığı, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle duygularını aktardığı gecede Neva İlahi Grubu da küçük bir konser verdi. Gevher Hatun İlköğretim Okulu öğrencilerinden Sefa Akdoğan’ın seslendirdiği ‘Yetim kızı’ parçası ve İmam Hatip Lisesi öğrencisi Şerife Nur Baran’ın okuduğu ‘Efendimize’ adlı mektubu salondakileri duygulandırırken Tanzanyalı öğrencinin anlattığı fıkra da güldürdü.