Kutlu Doğum Haftası İçin Gönderilen Mesajlar

Kutlu Doğum Haftası İçin Gönderilen Mesajlar
Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle kurumlardan Karaman halkına mesajlar geldi.
Gönderilen Mesajlarda şunlar söylendi;
 
LÜTFÜ ELVAN’IN MESAJI
 
Karaman Milletvekilimiz ve Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Başkanı Lütfi ELVAN 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kutlu Doğum Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Sayın ELVAN mesajında; Peygamber Efendimizin doğumu, elbette ki yeryüzünün en önemli hadisesidir. Efendimizin doğumunu anmaktan asıl gaye getirmiş olduğu yüce ahlak prensiplerini hatırlamak ve bu hususlarda kendisine uyma azmimizi tazelemektir.
Peygamberimizin insanlığın huzur ve mutluluğu için yaptığı çağrıyı güncelleştirilerek hayatımıza yansıtmalı, güzel ahlakını davranışlarımızın mihveri ve rehberi yapmalı, toplumda peygamber sevgisini yaymalı ve birlik, beraberlik, kardeşlik, sevgi, saygı ve yardımlaşma duygusunu güçlendirmeliyiz.
 
Rahmet, sevgi, hoşgörü ve adalet gibi erdemli değerleri kişiliğinde toplamış olan Efendimiz, hayatı boyunca insanları doğruluğa, iyiliğe, yardımlaşma ve dayanışmaya teşvik etmiştir.  Efendimizin mesajları bütün insanlık için yol göstericidir. O’nun getirdiği İslam mesajında; insana saygı var. İnsana merhamet ve şefkat var. Hak, hukuk ve adalet var. Fikir ve vicdan özgürlüğü var. Sevgi ve hoşgörü var. Doğruluk ve güven var. Ve daha nice güzel şeyler var.
Bu nedenle, İslam ülkelerinin ve dünyanın derin acılar yaşadığı günümüzde, Peygamberimizin bizlere sunduğu mesajlara kulak vererek, ortaya koyduğu yüksek ahlakı örnek almalıyız.
 
Bu duygu ve düşüncelerle, içerisinde bulunduğumuz Kutlu Doğum Haftasının tüm hemşehrilerime, İslam Alemine hayırlı uğurlu olmasını   diliyorum" dedi.
 
AK PARTİ TEŞKİLATI
 
İnsanlığı, yaşadığı dünyada karanlıklardan kurtarmak ve doğru yolu göstererek manevi rahatlığa kavuşturmak amacıyla gönderilmiş olan Yüce Peygamberimizin(S.A.S) dünyaya gelişinin kutlandığı Kutlu Doğum Haftası’na kavuşmanın sevinci içerisinde bulunmaktayız.
 
       “Peygamber Efendimizin doğumu, elbette ki yeryüzünün en önemli hadisesidir. Efendimizin doğumunu anmaktan asıl gaye getirmiş olduğu yüce ahlak prensiplerini hatırlamak ve bu hususlarda kendisine uyma azmimizi tazelemektir.
 
       Milletimizi bir arada tutan, kaynaştıran, ortak hedeflere yönelten, güç kaynağımız olan İslamiyeti daha iyi kavrayabilmektir. Dinimizin bütün güzelliklerini Peygamberimizde görmek mümkündür.
 
        Kutlu Doğum Haftası etkinliklerini, Peygamberimizi daha iyi tanımak için önemli fırsat olarak değerlendiriyorum.”
 
        Yüce Peygamberimizin doğum Günü’nü içine alan bu hafta dolayısıyla tüm halkımızın Kutlu Doğum Haftası’nı kutluyor, Sevgili Peygamberimizi rahmetle anıyor, bu haftanın bütün halkımıza ve Müslümanlığa sevgi ve hayırlar getirmesini diliyorum.
 
 
SAADET PARTİSİ MERKEZ İLÇE BAŞKANI  FATİH KARATAŞ
 
“Peygamberimizin doğumu yeni bir dönemin başlangıcına ve insanlığın kurtuluşuna vesile olmuştur. İçinde yaşadığı dönemi ve toplumu tüm olumsuzluklara rağmen saadet-huzur dönemine ve toplumuna dönüştürmeyi başaran Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in  (S.A.S ) yaşantısı ve mesajları günümüze de ışık tutmaktadır. Onun yaşantısı ve ahlakı tüm insanlık alemine örnektir. Bu nedenle;  sadece doğumunun kutlanması değil, hayatının her yönünün tanınması, hayata uygulanması ve tanıtılması büyük önem arz etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşehrilerimin Kutlu Doğum Haftasını kutlar, Kutlu Doğum Yıldönümünün başta Karaman’ınımız olmak üzere, ülkemize ve insanlık alemine hayırlar getirmesini temenni ederim.” 
 
BELEDİYE BAŞKANI KAMİL UĞURLU
 
            Karaman Belediye Başkanı Dr.Kâmil Uğurlu, ‘Kutlu Doğum Haftası’ sebebiyle bir açıklama yaptı.
 
            Başkan Uğurlu açıklamasında: “ Âlemlere Rahmet Peygamber Efendimizin, dünyayı şereflendirmesinin yıldönümünü kutladığımız şu günlerde, O’nun binbeşyüz yıl önce dünyaya getirdiği ve tüm insanlığa armağan ettiği güzel ahlak ile insana verdiği önem, halen insanlığa bir ışık kaynağı olmaktadır. Kutlu Peygamber Hz. Muhammed (SAV), insanlığın kör cehâlet ve değersizliğini bitiren ve “Ben güzel ahlâkı tamamlamak için gönderildim” diye buyuran son peygamberdir. O Kutlu Peygamberin asırlar önce insanlığa bıraktığı barış, sevgi ve kardeşlik eserinin hiç tükenmemesi dileklerimle bütün hemşerilerimin Kutlu Doğum Haftasını kutlar, saygı ve şükranlarımı sunarım.” dedi.
 
ALPEREN OCAKLARI
 
Karaman Alperen Ocakları İl Başkanı Faruk OFLAZ Kutlu doğum Haftası nedeni İle Bir Mesaj Yayınladı.
          İla-yı Kelimetullah için Nizam-ı Alem davasının biricik önderi, Âlemlere Rahmet olarak gönderilen iki cihan serveri Efendimiz Hz.Muhammed (sav) 20 Nisan 571 tarihine denk gelen Rebîulevvel ayının on ikinci gecesi Mekke’de dünyaya teşrif etti. 20 Nisan günü Allah Resûlü’nün dünyaya teşrif buyurarak tenezzülen aramıza girip bizi şereflendirdiği gündür. Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v)’in dünyayı şereflendirdiği gece Kabe’deki putlar yüz üstü yere yıkıldı ve karanlık gönüllerimizi aydınlatan Nur’un ışığı dünyaya yayıldı.
          Efendimiz (sav) alemlere rahmet olarak gönderilmiştir.” (Resûlüm!) Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik.”( ENBİYA 107) O (sav)’nun gelişi herkes için Cenâb-ı Hakk’ın en büyük lütfu ve en engin ihsanıdır. Bunun böyle olduğunu bizzat Rabb’imiz anlatmaktadır:
“İçlerinden, kendilerine Allah’ın âyetlerini okuyan (kötülüklerden, münkerden) onları temizleyen ve onlara kitap ve hikmeti öğreten bir peygamber göndermekle Allah, mü’minlere büyük bir lütufta bulunmuştur” (Âl-i İmran/164)
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (sav) Hazretlerinin dünyaya gelişinin sene-i devriyesinin kutlu bir hafta olarak algılanıp, bu haftanın Yüce dinimiz İslamiyet’in asrın idrakine uygun bakış açıları ile anlaşılarak yaşanmasını Yüce Mevla’ dan niyaz ediyoruz.
Her geçen gün materyalist yaklaşımlarla dünyanın görünen yüzünün içinden çıkılması zor buhranlara doğru sürüklendiğini müşahede ediyoruz. İçinde bulunmuş olduğumuz Kutlu Doğum haftası münasebeti ile bu buhranlardan sıyrılabilmenin yegâne yolunun da gerek camia, gerek ülke gerekse de dünya ölçeğinde yaşanılanlara Muhammedi (sav) bir bakış açısı ile yorum getirip ve bu bakış açısına göre tavır sergileyerek olabileceğini bir kez daha hatırlayıp, hatırlatmanın anlamlı olacağını düşünüyoruz.
İnsanların doğan kız çocuklarını diri diri toprağa gömdüğü bir cahiliye devrinden sevgi ve muhabbet  iklimlerine yelken açabileceklerini Risalet’ i ile tüm dünyaya ispat eden Hz. Peygamberimizin yöntemi, ahlakı, yaşantısı biz Alperenler için her zaman tartışılmasız değerlerimiz olarak mahfuz kalacaktır. Alperenlik geleneğinin fikri ve metafizik derinliği Allah-u Zülcelal Hazretlerinin Resul’ü vasıtası ile bize aktarmış olduğu bu hazinelerde gizlidir.
 Bizlerinde belirli noktalarda gizli kalmış, belki tam anlaşılamamış belki belirli çekincelerle gür ve tok bir seda ile ifade edilememiş bu hazineleri insanlıkla buluşturmak adına bu hafta tüm mensupları ile ve büyük bir gayret ile çabalayarak geçirmemiz gerektiği kanaatindeyiz.
Ayrıca bu haftanın siyasi arenada uzun süredir eleştirdiğimiz ve milletimizin artık çeşitli kompartımanlara ayrılabileceği boyutlara gelen gerilim siyasetinden, bu haftanın yüzü suyu hürmetine uzak kalınmasını bu saha da faaliyet gösteren tüm yapılardan istirham ediyoruz. Bizler Liderimizin şahadeti vesilesi ile ölümün her an bizlere aslında ne kadar yakın olabileceğini daha yakından anlamış bir camia olarak gerek birbirine yakın, gerekse de birbirine zıt tüm görüşteki insanların anlamsız gerginliklere girmesininde ülke menfaatine ve inandığımız değerler manzumesine hizmet etmeyeceğini bir kez daha hatırlatmak isteriz.
Alperen Ocakları olarak, bu haftanın başta ülkemize, ve tüm İslam Âlemine hayırlar getirmesini, Hz. Peygamberimizin nuru ile İlay-ı Kelimetullah için Nizam-ı Âlem davasının yeryüzüne nakış nakış işlenmesini ve bu noktada bizlere de gayretimiz ölçüsünde sebep olabilmeyi nasip etmesini Yüce Mevla’ dan niyaz ediyoruz.
Gönüllerin sultanı  rahmet ve bereket Peygamberi Efendimiz Hz.Muhammed’in (sav)’i anlamanın ve anlatmanın en güzel yolu onun ilmiyle emir ve yasaklarını hayat nizamı olarak yaşamaktan ve yaşatmaktan geçmektedir. Resulü Ekrem’in hayat nizamını, hayat nizamı seçmek ve ona mahzar olan Kuran-ı Kerim’i kendimize rehber olarak görmek biz Alperenlerin en büyük görevidir. Yoluna canımızı koyduğumuz Peygamber efendimizin nuru bizim karanlık dünyamızı aydınlatacak tek ışıktır. Cenab-ı Allah bizleri ona yakışan bir Alperen olmayı nasip etsin.
          Âlemlerin Rabbi bizleri hak yolundan ayırmasın Peygamber Efendimizin (sav) sancağı altında buluşmayı bizlere nasip etsin. Yüce Türk Milleti’ne, İslam Âlemi’ne ve bütün insanlığa hayırlar getirmesi dileğiyle Kutlu Doğum Haftası mübarek olsun.
          Ya Rasulallah (sav)
          Sen hâlâ kırk yaşındasın
          Ve hâlâ ümmetinin başındasın...