Kuş kontrolünün önemi; Etkili kuş kovucu ürünler

Kuş kontrolünün önemi; Etkili kuş kovucu ürünler
En etkili kuş kovucu ürün olan plastik kuşkonmaz bariyer ürünü ile sizlerde yaşam alanlarınızı kuş kirliliğinden kurtarabilir, onların da doğal yaşam alanlarına dönmelerine yardımcı olabilirsiniz. 

KUŞ KONTROLÜNÜN ÖNEMİ: EVİNİZİ VEYA İŞİNİZİ NASIL KORUMALISINIZ

Zararlı kuşlar, kontrol edilmezlerse ciddi bir sağlık ve güvenlik tehdidi olabilir. Kuşların suçu değil elbette ama onların israfı ve yuvalanmaları insanlar ve işletmeler için sorunlara neden olabilir. Ne yazık ki çatılar, sanayi birimleri ve fabrikalar kuşların tünemesi için son derece çekici yerlerdir. Tek bir yuva işçi maskotu olabilirken, yüz güvercin olmayacak.

Riskler

Gerçek şu ki, haşere kuş dışkısı asidiktir ve metaller ve makineler için aşındırıcı olabilir ve bilinen 60 bulaşıcı hastalıktan herhangi birini taşıyabilir. Çocukların oynadığı veya yiyecek hazırlamanın yapıldığı alanlarda kuşlar ciddi sağlık riski oluşturabilir.

Bununla birlikte, zararlı olan yalnızca doğrudan atık değildir, kuşlar yuva yaptıklarında dışarıdan enkaz getirirler, genellikle yiyecek getirip yere düşürürler ve tüyleri her yere gider. Bir işletmeyseniz ve bir sağlık görevlisi kontaminasyon tespit ederse, uygun şekilde ele alınana kadar sizi günler veya haftalarca kapatabilirler. Bu kuşların kendi alanınıza girmesine izin vermek, göze alamayacağınız bir risktir.

Kontrol altına almak

Neyse ki kuşları caydırmanın veya onları tamamen ortadan kaldırmanın birçok yolu var. Kuşlar çatılarda, çıkıntılarda, çitlerde veya duvarlarda dinleniyorsa, kuş dikenleri gibi caydırıcıları deneyebilirsiniz. Bu sivri uçlar ürkütücü görünebilir ancak zararsızdırlar - kuşun o noktaya kalıcı olarak inmesini engellerler. Güvercin kovucu ürünler ile genellikle son derece uygun maliyetlidir ve yapıştırıcı, vida, çivi veya bağ ile tutturulur.

Şok sistemleri de benzer şekilde çalışır ve sizi kızarmış kuşlarla baş başa bırakmaz. Elektrikli hayvancılık çitleriyle aynı şekilde çalışırlar; sadece kuşları oraya tünemekten caydırmakla kalmayıp aynı zamanda etkili bir negatif güçlendirme yöntemi olan hafif bir elektrik şoku verirler.

Kuşlar bir çıkıntıda tünerlerse, kuş ağları genellikle etkili bir çözüm olabilir ve çirkin değildir. Sadece kuşların erişimini engeller ve gidecek başka bir yer bulmak zorunda kalırlar.

Kuşlar işyerinizin içinde yollarını bulmuşlarsa, onları dışarı çıkarmak sadece zor olmakla kalmaz, aynı zamanda bina çevresinde erişim noktalarını aramanız da gerekebilir. Sorun ciddiyse, size yardımcı olması için kuş kontrol uzmanlarını aramanızı öneririz. Sorun daha yeni başladıysa, elektronik bir kuş kovucunun işe yaradığını görebilirsiniz.

Elektronik kuş kovucuların çeşitli stilleri vardır, ancak çoğu ses kullanır. Bazıları tehdit edici kuş çağrılarını çalmanıza izin verirken, diğerleri ultrasonik frekansları kullanır. Bunlar, özellikle kendiniz duymak istemiyorsanız etkili olabilir, ancak evcil hayvanlarınız varsa veya hayvanlarla çalışıyorsanız onların da etkileneceğinin farkında olmanız gerekir. Bu tür kovucular, diğer fiziksel engellerin pratik olmadığı veya hoş görünmediği durumlarda idealdir.

En etkili kuş kovucu ürün olan plastik kuşkonmaz bariyer ürünü ile sizlerde yaşam alanlarınızı kuş kirliliğinden kurtarabilir, onların da doğal yaşam alanlarına dönmelerine yardımcı olabilirsiniz.