Kurumlar Obeziteye Savaş Açtı

Kurumlar Obeziteye Savaş Açtı
İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü arasında Obeziteyle Mücadele Konusunda İş Birliği Protokolü İmzalandı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünde gerçekleşen imza törenine, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Gençlik ve Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek ve İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Arslan katıldı.
Protokol imza töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, protokol ile ilgili açıklamalarda bulundu. Protokolün amacının obeziteden korunmada etkin ve yaygın politikalar geliştirerek, il sınırları içinde yer alan İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda eğitim gören öğrencilerin sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında teşvik edilmesi ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul ortamı ve öğrenci sağlığının geliştirmesi olduğunu dile getirdi. 
İmzalan protokol ile birlikte okullarda obizite ile mücadele konusunda farkındalık oluşturmak için afiş ve broşür basılıp dağıtılacağını vurgulayan İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, okullarda seçilen öğrencilerin velileriyle toplantı yapılacağını belirten İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Gençlik ve Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılacak aktivitelerin öğrencilerin katılacağını ifade etti.
Gençlik