Kurban Bayramı Mesajları

Kurban Bayramı Mesajları
Kurban Bayramı Mesajları
AK Parti İl Başkanı Mehmet Er;
Tüm İslam âleminde olduğu gibi güzel şehrimiz Karaman’da da birlik ve beraberlik içerisinde bir Kurban Bayramı'na daha ulaşmanın sevincini hep birlikte yaşıyoruz.
Milletimizin mayası olan yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin en güzel örneklerinin yaşandığı bayramlar yoksulun, yetimin, düşkünün korunup kollandığı, kırgınlıkların yerini sevgi ve barışın aldığı, kin ve nefretin bertaraf edildiği ve dini vecibelerimizin yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığımız istisnai günlerdir.
Bayram yakınlıktır, yakınlaşmadır. İdrak etmekte olduğumuz Kurban Bayramı’nın bütün insanlığın kalplerinin birbirine yakınlaşmasına vesile olması yegâne ümidimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle teşkilatımızın, değerli halkımızın, aziz milletimizin ve İslam âleminin mübarek Kurban Bayramı’nı kutluyor, bayramın herkese sağlık, huzur, sevgi ve esenlik getirmesini niyaz ediyorum
 
AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ümit Gülin Göksoy;
Bir bayrama daha erişmenin sevincini, mutluluğunu teşkilatımızla ve tüm hemşerilerimizle ile birlik ve beraberlik içinde yaşıyoruz.
Bayramlar, kardeşlik, birlik, beraberlik ve dostluk duygularının en üst seviyede yaşandığı en anlamlı günlerdir. Bayramlaşmak barışmaktır, bayramlaşmak kucaklaşmaktır, bayramlaşmak yardımlaşmaktır. Bayramlar, paylaştıkça anlam kazanır. Kurban, dayanışmadır, yoksulların sevindirilmesidir. Kurban, Allah'a, kardeşlerimize, kardeşliğe ve dayanışmaya yakınlaşmadır. Bu mübarek Kurban Bayramı'nda birbirimize daha bir candan sarılalım, birbirimizin imdadına koşalım, sevinçte de kederde de bir olduğumuzu gösterelim. Bu anlamda sizleri büyük bir heyecanla bekleyen büyüklerimizi ziyaret edelim, onları unutmayalım. Onlar bizim birlik ve beraberliğimizin nişanesidir, ihmal etmeyelim. Yine yetimlerimizin, öksüzlerimizin ve hastalarımızın yanında olalım onları sevindirelim. Mübarek Kurban Bayramında bu anlayışın, bu atmosferin pekişmesine, güçlenmesine, safların sıklaşmasına, gönüllerin bütünleşmesine vesile olmasını Allah'tan temenni ediyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle bütün hemşerilerimizin ve İslam âleminin mübarek Kurban Bayramı’nı kutluyor, kardeşliğimizi daha da güçlendiren bu güzel bayram coşkusunun ilimize, ülkemize, İslam âlemine, tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini diliyorum.
 
AK Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akca,
Mübarek Kurban Bayramını karşılayacak olmamızın coşkusunu ve mutluluğunu yaşamaktayız. Bu günler kırgınlık ve küskünlüklerin unutulduğu, fakirlerin hatırlandığı ve sevindirildiği, paylaşmanın hazzının yaşandığı kaynaşma günlerimizdendir.
Bizim kültürümüzde, komşusu aç yatarken tok yatmamak, mağdur ve mazluma sahip çıkmak, öksüz ve yetimi sevindirmek vardır. Bayramlarda bu duygularımızı en üst düzeyde sergilediğimiz önemli zaman dilimlerinden bir tanesidir. ‘Allah’a yakınlaşmak’ adına kestiğimiz kurbanlarımızı muhtaç ve yoksullarla paylaşarak İslam’ın verdiği kardeşlik ve yardımlaşma duygularını yaşadığımız bir zaman dilimleridir.
Bu bayramın birlik ve beraberliğimize, kardeşlik duygularımızın pekişmesine, huzurlu bir bayram yaşamamıza vesile olması dileklerimle, başta hemşerilerimiz olmak üzere tüm İslam âleminin Kurban Bayramlarını tebrik ederim.