Kulu’da ‘haydi Bil Bakalım’ Bilgi Yarışması Yapıldı

Kulu’da ‘haydi Bil Bakalım’ Bilgi Yarışması Yapıldı
Konya’nın Kulu ilçesinde Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi’nin "Medeniyet Okulu Projesi" kapsamında düzenlenen "Haydi Bil Bakalım" bilgi yarışması düzenlendi.Kulu Merkez İlkokulu Konferans Salonu’nda yapılan yarışmaya...

Konya’nın Kulu ilçesinde Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi’nin "Medeniyet Okulu Projesi" kapsamında düzenlenen "Haydi Bil Bakalım" bilgi yarışması düzenlendi.
Kulu Merkez İlkokulu Konferans Salonu’nda yapılan yarışmaya Medeniyet Okulu Projesi Yürütme Koordinatörü Seyit Ali Eser, Kulu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Yapar, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İhsan Savaş, okul müdürleri, öğrenci ve veliler katıldı.
Okul öğretmenlerinin jüri olarak görev yaptığı programda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından yarışmaya geçildi. Yarışmada 16 soru sorulup her okulun yaptığı 5’er dakikalık kısa gösterimli filmler de izletildi. Her sorunun 5’er puan olduğu yarışmada birinci olan filmin de puanı eklenmek üzere Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu 87 puanla birinci, Cumhuriyet Ortaokulu 70 puanla ikinci ve İmam Hatip Ortaokulu 50 puan ile üçüncü oldu.
Yarışmada birinci olan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Konya’da yapılacak olan yarışmada Kulu’yu temsil etmeye hak kazandı. Yarışmanın sonunda yarışmacılara Milli Eğitim Müdürü Ayhan Yapar, Medeniyet Okulu Projesi Yürütme Koordinatörü Seyit Ali Eser ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İhsan Savaş tarafından kupa, madalya, kitap ve çeşitli hediyeler verildi.