Küçük Yaşta Suç İşleyen Çocuklar Sorunu Mersinde Masaya Yatırıldı

Küçük Yaşta Suç İşleyen Çocuklar Sorunu Mersinde Masaya Yatırıldı
Mersin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Mersin Valiliği Sodes Birimi ortaklığında, ’Küçük yaşta suç oranının azaltılmasına yönelik akıllı gönüllülük hareketi çalışma atölyesi’ çalıştayı düzenlendi.

Çocuk alanında çalışmalar yapan kamu kurumu ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile üniversitelerin ilgili bölümlerinin katılımıyla, Mersin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün Davultepe Çocuk Destek Merkezinde düzenlenen çalıştaya, Mersin Barosu’nu temsilen Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezinden Av. Hibe Gökalp katılarak sunum yaptı.

Çocuk hakları ile ilgili yaptığı sunumda konuşan Gökalp, suça sürüklenen çocukların hukuksal süreci, istismara maruz kalan çocuklara yapılan hukuksal destek ve küçük yaşta suç oranının azaltılmasına yönelik açıklamalarda bulundu. Mülteci çocukların karşılaştığı problemler ve çözüm önerileri hakkında katılımcılara bilgi veren Gökalp, istismara ve şiddete maruz kalan çocukların davalarına müdahil olup takip ettiklerini de belirtti. Gökalp sunumunda, Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezinin çalışmaları hakkında da bilgiler aktardı.