Ktso Başkanı Mustafa Toktay (YÖREX) fuarına katıldı

Ktso Başkanı Mustafa Toktay  (YÖREX) fuarına katıldı
Ktso Başkanı Mustafa Toktay Antalya'da Düzenlenen 7. Yöresel Ürünler Fuarı'na (Yörex) Katıldı

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay Antalya’da düzenlenen 7. Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) fuarına katıldı.  7. Yöresel Ürünler  (YÖREX) Fuarı  Türkiye’nin her bölgesinden farklı yerel ürünleri bir araya getirdi. 
7. Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX), Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Mehmet Tevfik Türel ve çok sayıda davetlinin katılımıyla Antalya’da açıldı. Türkiye’nin her bölgesinden yöresel ürünleri aynı çatı altında buluşturan fuarda, Bakan Tüfenkci, TOBB Başkan Hisarcıklıoğlu  ve beraberindekiler standları tek tek gezerek ürünler hakkında bilgi aldı.
 TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu fuarın açılışında yaptığı konuşmada markalaşmanın ve tescilli ürünlerin önemine vurgu yaptı.
Fuarın açılışında konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de, ekonomiyi büyüten, geliştiren, marka oluşturan ürünlerin ve fikirlerin yöresel ürünlerden çıktığını söyledi. Tüfenkci, “Dünya bir yandan küreselleşiyor, ama bir yandan da yerel olan yöresel olan giderek daha fazla değer kazanıyor” dedi. Yöresel ürünlerin, ekonomik değer haline gelmesi için fuar gibi çalışmaların son derece önemli olduğunu belirten Tüfenkci, Türkiye’nin yöresel ürünler bakımından çok zengin bir ülke olduğunun altını çizdi.