Kto Karatayda 2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni Gerçekleştirildi

Kto Karatayda 2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni Gerçekleştirildi
Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi, 2017-2018 Akademik Yılı Açılışı törenle gerçekleştirildi.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade yaptı.

KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, gündeme dair yaptığı açıklamada, “Suriye ve Irak’ta yaşanan gelişmeler, zor bir coğrafyada bulunmanın sonuçları olarak ortaya çıkmaktadır. 1000 yıllık devlet geleneği olan, medeniyetler inşa etmiş bir milletin emsalsiz bir kurtuluş mücadelesi ile kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin bulunduğu coğrafyada, yeni bir medeniyet oluşturmasının, ayakta kalmasının, mazlumların umudu olmasının, oyun kurucu olmasının, hür ve bağımsız kalmasının tek yolu; ekonomik olarak güçlü müreffeh, bilim ve teknoloji üreten, nitelikli insan kaynağına sahip olmasından geçmektedir” dedi.

Prof. Dr. Bayram Sade, 2017-2018 akademik yılı içerisinde, öğrencilerin daha rahat çalışabilmeleri için her türlü imkanı düşündüklerini, zorlu günlerde öğrencilere düşen görevin de çok çalışmak olduğunu belirterek, KTO Karatay Üniversitesi’nin eğlencesinin ‘bilim’, fuarının ise ‘patent’ olan bir üniversite olduğunu sözlerine ekledi.

“Medreseden Üniversiteye”

KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Dr. Bekir Aydoğan da yaptığı konuşmada, “1251 yılında kurulmuş olan Karatay Medresesi’nden ismini alan üniversitemiz, tıpkı o dönemde olduğu gibi bugün de insan yetiştirmeyi, insana yatırım yapmayı en temel prensiplerin arasında görmektedir” ifadelerini kullandı.

KTO Karatay Üniversitesi’nin 2017-2018 Akademik Yıl Açılış Töreni’nde ilk dersi KTO Karatay Üniversitesi İslam Ekonomisi ve Finans Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Çizakça “İslam Dünyasında Durum ve Tarihten Alınacak Dersler” konusuyla verdi.

Gündemdeki üzücü olaylara atıf yaparak “İslam dünyası, yaşamış olduğumuz dönemdeki en zor durumdan geçmektedir” diyen Prof. Dr. Çizakça, yılın ilk dersini vermenin kendisi için büyük bir gurur kaynağını olduğunu ifade etti.

KTO Karatay Üniversitesi 2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni, cübbe merasimi ve katılımcıların toplu fotoğraf çektirmeleri ile sona erdi. Programa, Konya Valisi Yakup Canbolat, Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Dr. Bekir Aydoğan, Karatay Kaymakamı A. Selim Parlar, Konya İl Jandarma Komutanı Albay İsmet Cansaran, TÜMSİAD Konya Şube Başkanı Berdan Aktan, İpekyolu Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Tahir Şahin, MEDİCANA Konya Genel Müdürü Dr. Lütfi Şimşek, Konya İŞ-KUR İl Müdürü Emrah Keleş, çeşitli STK’ların temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.