Köy çocukları sayenizde satranç öğrensin

Köy çocukları sayenizde satranç öğrensin
Karamanlı hemşerimiz Ankara Nallıhan Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Mustafa ERYİĞİT her ne kadar Karamandan uzakta da olsa Karamana yönelik yaptığı çalışmalarla hemşerilerini mutlu ediyor.

Engellilere yönelik çalışmalarla çok sayıda hemşerimizin ihtiyacı olan malzemelerin teminini sağlayan Mustafa ERYİĞİT son olarak köylerde yaşayan çocuklara yönelik bir çalışmaya imza attı.

Eryiğit köylerde yaşayan çocuklardan okula gidemeyen,  taşımalı eğitim yapan veya köyünde birleştirilmiş sınıflarda eğitim gören çocuklarımızın boş zamanları en iyi şekilde değerlendirmeleri kötü alışkanlıklar edinmemeleri için onları zekâ geliştiren satranca yönlendirmek için bu çalışmaya başladığını söyledi. 
“ Köy çocukları sayenizde satranç öğrensin” adını verdiği projeyle her çocuğumuza bir satranç takımı, öğretici materyaller sağlamayı hedefliyor. Bunun için satranç federasyonu başta olmak üzere destek sağlaması muhtemel bütün kişi ve kuruluşlara ulaşılarak çalışma hakkında bilgi verildi. Kendilerinden gelecek iyi haberler bekleniyor.
Karaman’ımıza her zaman destek olan yurtdışındaki Karaman’lı hemşerilerimiz ve Hollanda Karamanlılar Vakfı da konu hakkında bilgilendirilmiştir. Kendilerinin gereken desteği vereceğine inandığını söyleyen Mustafa ERYİĞİT destek olan yurt dışındaki bütün hemşerilerimize teşekkür etti.
Sadece Karaman dışındaki kurum ve kuruluşlar değil Karaman’daki sanayi kuruluşlarının da desteğine ihtiyacımız var gelin çocuklarımızı beraber sevindirelim.
Mustafa ERYİĞİT İlk etapta satranç takımlarının temin edilmesinin ardından öğretici dergileri kendisinin hazırlayacağını ayrıca bilgisayar kullanma imkânı olanlar içinde cd ler hazırladığını bunları da her bir çocuğumuza hediye edeceğini söyledi.
 
Hazırlanan bu takım ve dokümanları kendisi Karaman’a gelerek köylerde çocuklara bizzat dağıtmak istediğini ayrıca bu esnada bilmeyen çocuklarımıza kısa bir eğitim vereceğini dokümanların sayesinde kendilerini yetiştirmeleri hedefleniyor.  Kalan zamanlarda ise gönüllü destekçilerimizin eğitim ve dağıtım işlerinde kendilerine destek olacaklarını ifade etti.
 
Son olarak destek olan bütün kişi ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Çalışma hakkında detaylı bilgi ve destek olmak için www.mustafaeryigit.com internet sitemizi kullanabilirsiniz.  Karaman’a Karaman’lılara kısacası doğduğumuz topraklara ve güzel insanlarına borcumuz olduğuna inanarak nerde olursak olalım gelin güzel memleketimizin için el ele verelim.