Koskiden Zaman Tasarrufu Sağlayan Buluş

Koskiden Zaman Tasarrufu Sağlayan Buluş
Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından abonelere daha hızlı ve kaliteli hizmet vermek amacıyla tasarlanan boru delme aparatı, Türk Patent Enstitüsü’nden Faydalı Model Belgesi almaya hak kazandı.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü kalite politikası gereği abonelerine en etkin ve güvenilir şekilde hizmet sunmak amacıyla çalışmalarına yenilerini ekliyor. Abonelerinin daha hızlı ve kaliteli hizmete ulaşması için boru delme aparatı tasarlayan KOSKİ Genel Müdürlüğü, Türk Patent Enstitüsü’nden Faydalı Model Belgesini almaya hak kazandı. Boru delme aparatı, zamandan tasarruf sağlamasının yanı sıra personelin ve çevredekilerin güvenli ve sağlıklı çalışma ortamını oluşturup kaza risklerini en aza indirmesi açısından da büyük katkı sağlıyor.

Boru delme aparatı tasarlanmadan önce, boru delme işlemini manuel olarak gerçekleştiren KOSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, boruyu delmek için matkap kullanıyor, işlem sırasında personel basınçlı suya maruz kalabiliyordu. KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından tasarlanan ve Faydalı Model Belgesi almaya hak kazanan boru delme aparatıyla birlikte hem iş sağlığı ve güvenliği kriterleri sağlanmış hem de zamandan tasarruf sağlayan daha pratik bir yöntem geliştirilmiş oldu.

Boru delme aparatı, şebeke üzerinden verilen suyun aboneye ulaşması aşamasında kullanım kolaylığı sağlıyor. KOSKİ, ana şebeke üzerinden abonenin bağlantısına giden abone şube yolu hattında bulunan PVC ve polietilen boruların istenilen ölçüde, temizlikte ve düzgün bir şekilde delinerek açma işlemini boru delme aparatı ile yapıyor.