Konyada “Her An Dua Her Yer Türk Bayrağı” Kampanyası

Konyada “Her An Dua Her Yer Türk Bayrağı” Kampanyası
Konya Büyükşehir Belediyesi, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Zeytin Dalı Harekatı’nı desteklemek ve şehrin her yerinde Türk bayrağının dalgalanması amacıyla “Her An Dua Her Yer Türk Bayrağı” isimli bayrak dağıtım kampanyası başlattı.

Programda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Karda kışta çok zor şartlar altında kahraman ordumuz ülkemizin birlik ve bütünlüğü, vatanımızın bölünmezliği, Türkiye Cumhuriyeti’nin istiklal ve istikbali için Afrin’de büyük bir mücadele veriyor. Tarihi kahramanlıklarla, şanlı zaferlerle dolu ordumuz, bu kahramanlık destanlarına yeni bir sayfa daha ekliyor. Tarih boyunca hakkın üstün tutulması için mücadele vermiş olan milletimiz ve kahraman ordumuz, yeni bir mücadelenin içinde bulunmaktadır. Bizler kahraman ordumuzun dualarımızla, maddi ve manevi desteklerimizle her zaman yanındayız, yanında olmaya da devam edeceğiz” dedi.

Türk ordusunun bu kış şartlarında canıyla kanıyla mücadele ettiğini vurgulayan Başkan Akyürek, “Bizler de dualarımızla, bayraklarımızla sesimizi yükselterek bu mücadeleye, bu kahramanlık mücadelesine destek verelim. Evlerimize, iş yerlerimize, caddelerimize, sokaklarımıza şanlı bayrağımızı gururla asalım ve onları muhafaza edelim. On binlerce bayrağın dağıtımına mobil dağıtım noktalarında başladık. Hemşehrilerimiz muhtar derneklerinden, şehit aileleri ve gazi derneklerinden, belediye binalarından bayrak temin edilebilir” diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti’nin sömürgecilerin, emperyalistlerin 20. yüzyılda kurdukları çadır devletlerinden, suni devletlerden bir devlet olmadığını kaydeden Başkan Akyürek, “Türkiye Cumhuriyeti, binlerce yıllık devlet geleneğine dayanan ve toprakları şehit kanı ile sulanmış, sınırları müstevliler tarafından değil; şehitlerimizin kanlarıyla çizilmiş bir devlettir. Vatanımıza, milletimize göz diken, vatanımızın ve milletimizin bütünlüğüne kast eden şer yuvaları elbette dağıtılacaktır. Kahraman ordumuz, tarihteki şanlı zafer sayfalarına yeni bir zafer eklemektedir. Ordumuza, milletimize karşı eline silah alan herkes Türk milletinin düşmanıdır. Dünya kamuoyunun takip ettiği gibi, sivillere, diğer canlılara hiçbir zarar vermemeye çalışarak teröristlerle, işgalcilerle ve komplocularla bu mücadelesinde şanlı ordumuzu yalnız bırakmamak, millet olarak hepimizin sorumluluğudur” ifadelerini kullandı.

“Ordumuza selam ve dua gönderiyoruz”

Sivil toplum kuruluşları adına söz alan Memur-Sen İl Temsilcisi Nazif Karlıer ise, yeni bir oyun kurulduğunu ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere millet olarak bu oyunu bozacaklarını söyledi. Karlıer, “Ne zaman ki böyle bir felaket, bir bela geldiyse milletimiz bir arada olmayı, birlikte olmayı her zaman başarmıştır. Buradaki topluluk da bunun bir göstergesidir. Kahraman ordumuza Konya’dan, Mevlana diyarından selam ve dualar gönderiyoruz” dedi.

Muharip Gaziler Derneği Konya Şube Başkanı Mustafa Buğur, Afrin’deki Mehmetçiklere dua ettiklerini belirterek, bir şiir okudu. Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı’nın da konser verdiği programda İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar’ın duasının ardından vatandaşa ve esnafa bayrak dağıtıldı. Kampanya kapsamında şehir merkezindeki 7 noktadan vatandaşlara ve görevliler tarafından iş yerlerine 200 bin Türk bayrağı dağıtılacak.

Programa AK Parti Konya İl ve İlçe Teşkilatları mensupları, Harp Malulü Gaziler Dul ve Yetimler Derneği, Konya Şehit Aileleri Derneği, Muharip Gaziler Derneği, Memur-Sen, Bem-Bir-Sen ve Hak-İş Konfederasyonu temsilcileri, Konya Muhtarlar Derneği, Meram, Selçuklu ve Karatay Muhtarlar Derneği, Konya Muhtarlar Birliği, Sivil Toplum Kuruluşları Platformları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.