Konyada Başarılı Öğrenciler Kudüs Gezisi İle Ödüllendirildi

Konyada Başarılı Öğrenciler Kudüs Gezisi İle Ödüllendirildi
Konya Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl düzenlediği bilgi yarışmalarında dereceye giren öğrencileri Kudüs gezisi ile ödüllendirdi.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Haydi Bil Bakalım ve Haydi Konuş Bakalım yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ile Medeniyet Akademi 2023 programına düzenli olarak katılım gösteren öğrenciler, Filistin’in başkenti Kudüs’e götürüldü.

Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülmelik Ötegen ile Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mücahit Sami Küçüktığlı ve Konya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Servet Altuntaşın da katıldığı Kudüs programı kapsamında öğrenciler, başta Mescid-i Aksa, Kubbetü’s-Sahra, Hz. Ömer Mescidi, Kıble Mescidi olmak üzere; Mervan Cami, Mahmudiye Cami, Burak Mescidi, Deniz Mescidi, Hazreti Yusuf’un mezarı, Hazreti Musa Makamı, Hazreti Davud Makamı, Rabiat’ül Adeviyye Makamı, Selman-ı Farisi Makamı, Ağlama Duvarı, Zeytin Dağı, Lut Gölü, Sion Tepesi ve Saat Kulesi gibi Filistin’in dini ve tarihi yerlerini inceleme fırsatı buldu.

Kardeş Şehir El Halil Belediyesi ziyaret edildi

Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülmelik Ötegen, program kapsamında Konya’nın kardeş şehir olan El-Halil Belediyesi’ni ziyaret ederek Belediye Başkanı Tayser Ebu Sinne ile görüştü. Kudüs’ün Filistin’in başkenti olduğunu belirterek, Konya ile El-Halil şehrinin kardeş şehir olduğunu vurgulayan Ötegen, Filistin halkının daima yanında olduklarını söyledi.

El-Halil Belediye Başkanı Tayser Ebu Sinne ise, daha önce Konya Büyükşehir Belediyesi ile Necmettin Erbakan Üniversitesi tarafından organize edilen ’’Filistin Meselesi ve Türkiye Kongresi’’ne katılmak üzere Konya’da bulunduklarını hatırlatarak, Türk halkını daima yanlarında hissettiklerini ifade etti. Sinne, ’’Kardeşliğimiz güçlenerek devam edecek’’ dedi.