Konyada Acemi Kasaplar İş Başında

Konyada Acemi Kasaplar İş Başında
Konya’da Kurban Bayramı’nın ilk günü kurban kesmek isterken kendini yaralayan acemi kasaplar hastanelerin acil servislerine koştu.

Kurban Bayramı’nın ilk gününde kurbanlarını kesmek isteyenler, her bayram olduğu gibi bu bayramda da acemiliklerinin kurbanı oldu. Kurbanlıkları keserken ya da derisini yüzerken yaralananların akın ettiği Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yoğunluk yaşandı. Bazı vatandaşlar ise kurbanlıkların boynuz darbesiyle yaralandı. Hastaneye gelenlerin kiminin bacağından kiminin de parmaklarından ve kolundan yaralandığı görüldü. Kent merkezindeki kamu ve özel hastanelere şu ana kadar 100’ün üzerinde kişinin başvurduğu öğrenildi.

Kurban kesilirken kolundan yaralanan İbrahim Topak’ın abisi Ramazan Topak, "10 dakika önce konuştuk kardeşimle televizyonlara reklam olmayalım diye. Bıçağı kaçırdım koluna. Dikişte şimdi ameliyatta. Fazla bir şeyi yok damarın biri darbe almış onu dikiyorlar. İnşallah iyi olacak bekliyoruz" dedi.

Hastaneye başvuran diğer vatandaşlar da kurban keserken yaralandıklarını ve hastaneye geldiklerini ifade etti.

Öte yandan, Konya’nın Kulu ilçesinde sabah saatlerinden itibaren kurban keserken yaralanan acemi kasaplar hastaneye başvurdu. Vatandaşlardan birinin kesim sırasında gözüne satır darbesi alarak yaralandığı ve hastaneye getirilerek, yarasına dikiş atıldığı öğrenildi. Hastanede tedavi altına alınan yaralıların, tedavilerinin ardından taburcu edildikleri öğrenildi.