Komek’in Beyşehir Kurs Merkezi Açıldı

Komek’in Beyşehir Kurs Merkezi Açıldı
Konya Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) Beyşehir Kurs Merkezi düzenlenen törenle açılarak hizmet vermeye başladı.Beyşehir Belediyesi İş Merkezi’nin en üst katında faaliyetine başlayan KOMEK Beyşehir Kurs Merkezi’nin açılış törenine...

Konya Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) Beyşehir Kurs Merkezi düzenlenen törenle açılarak hizmet vermeye başladı.
Beyşehir Belediyesi İş Merkezi’nin en üst katında faaliyetine başlayan KOMEK Beyşehir Kurs Merkezi’nin açılış törenine İlçe Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, İlçe Emniyet Müdürü Serkan Şahin, Belediye Başkan Yardımcıları Kamil Kahraman Göksu ve Halim Gümüşel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk, Beyşehir HEM Müdürü Süleyman Siper, KOMEK Beyşehir Kurs Merkezi Sorumlusu Semra Acır, İŞKUR Beyşehir Hizmet Merkezi Şube Müdürü Mehmet Ercan, kurum amirleri, meclis üyeleri ve kursiyerler katıldı.
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, açılışta yaptığı konuşmasında, KOMEK Beyşehir Kurs Merkezi’nde 500-550 civarında bir kursiyerin eğitimden geçirileceğini belirterek, “Bundan önceki eğitimler Halk Eğitim Müdürlüğümüz kanalıyla yapılıyordu. HEM bu konuda başarılıydı fakat bundan sonraki süreçte gerek Konya’dan KOMEK kanalıyla, gerek HEM desteğiyle burada ortaklaşa daha profesyonelce bir eğitim verilecek. Kursiyerlerimizin burada almış oldukları eğitimlerin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük ise, Beyşehir’de Halk Eğitim’e kardeş bir kuruluşun açılışını yapacaklarını vurgulayarak, “Tabi Konya Meslek Edindirme Kursları adı altında bir kısım eğitim faaliyetleri yapılırken, burada önemli olan kamuda talep edilen, ihtiyaç olan ara eleman ihtiyacının karşılanması için nitelik kazandırmaya çalışacağız gençlerimize. Çalışmaların tabi HEM ve piyasa ile çok sıkı bir işbirliği içerisinde yapılması gerekiyor. Niteliksiz olarak iş arayan insan sayısı piyasada oldukça çok. İş arayan var, işçi arayan var ama bu iki derdin bir araya getirilip de çözüme kavuşturulması zor oluyor. Burada tabiî ki piyasanın talep ve ihtiyaçlarına göre insanların nitelik kazandırılmasına önem verilmesi gerekiyor. Dolayısıyla iyi bir piyasa analizi yapıldıktan sonra burada niteliksiz iş arayan insanlarımıza, piyasanın ihtiyaçlarına göre nitelik kazandırılarak geçimlerinin sağlanılmasına katkıda bulunacak insanlar meslek sahibi olacak. İnşallah bu kurslar ilçemize ve ülkemize faydalı olur” dedi.
Konuşmaların ardından kurdele kesilerek kurs merkezinin açılışı gerçekleştirildi. İlçe protokolü ardından derslikleri ziyaret ederek kurs faaliyetleri hakkında eğitimcilerden bilgiler aldı.