Kocamaz: Hizmetleri Ayrıştıran Değil, Birleştiren Belediyecilik Anlayışı İle Veriyoruz

Kocamaz: Hizmetleri Ayrıştıran Değil, Birleştiren Belediyecilik Anlayışı İle Veriyoruz
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, hizmetleri ayrıştıran değil, birleştiren bir belediyecilik anlayışı ile verdiklerini ifade ederek, "İlimizin dört bir yanına eşit ve kaliteli hizmet götürüyoruz. Gönülleri şenlendirmek, bir ve beraber kılmak için alın teri, göz nuru döküyoruz" dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 4 yıllık süreçte hayata geçirilen 1923 projenin toplu açılış ve temel atma töreni, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin katılımı ile gerçekleştirildi.

"’İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın’ anlayışı ile hareket ediyoruz"

Törende, göreve geldikleri 30 Mart 2014 tarihinden bu yana yaptıkları hizmetleri anlatan Başkan Kocamaz, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin üretken ve liyakatli kadroları olarak, aldıkları her kararın temel dayanağının, Türklük gurur ve şuuru, İslam ahlak ve fazileti olduğunu söyledi. ’Halka hizmet Hakka hizmet’ inanıcı ile verdikleri her hizmetin gayesinin, ’İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın’ anlayışı olduğunu vurgulayan Kocamaz, Atatürk’ün, ’Mersinliler, Mersin’e sahip çıkınız’ talimatını yerine getirmeye çalıştıklarını belirtti.

"Derdimiz hizmet, sevdamız memleket"

Şehrin insanlarını, Allah’ın birer emaneti olarak görürken, kamu malını da canlarından aziz bildiklerini vurgulayan Kocamaz, "İlimizi ve halkımızı hiçbir karşılık beklemeden, içten ve gönülden kara sevdalılar gibi seviyoruz. Yaklaşık 4 yıldır Mersin’de kurduğumuz merhamet odaklı sevgi sisteminin, yazdığımız hizmet destanının güç ve ilham kaynağı budur. Derdimiz hizmet, sevdamız memleket diyerek çıktığımız yolda, yüzler gülsün karınlar doysun, bir tek vatandaşımız kendini çaresiz hissetmesin diye gece gündüz çalışmamızın nedeni budur" diye konuştu.

"İstanbul’un hizmet alanının 3 katından daha fazlasına hizmet veriyoruz"

30 Mart 2014 yerel seçimleriyle birlikte yürürlüğe giren Büyükşehir Yasasının, büyükşehir belediyelerinin üzerindeki yükü artırmakla birlikte, Mersin için kutlu bir sayfanın açılmasını da sağladığını dile getiren Kocamaz, "İlimizin dört bir yanında yaşayan bütün vatandaşlarımız, büyükşehir belediyesinin yönetiminin belirlenmesinde söz sahibi oldular. Hayli zorlu geçen seçim sürecinden zaferle çıkarak ezelden beri var olduğumuz Mersin’i, MHP’nin yönetim anlayışı ve hizmetleriyle tanıştırma imkanına kavuştuk. Biz göreve geldiğimizde daha önce 4 merkez ilçeye hizmet eden Mersin Büyükşehir sorumluluk alanı, yaklaşık 22 katına çıkarak 745 kilometre kareden 16 bin kareye ulaştı. Şu anda Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet alanı İstanbul’un hizmet alanının 3 katından daha fazladır. 1 milyon 800 bine varan nüfusu ile Mersin’i yönetmek, daha çok sorunla boğuşmak, daha çok çalışmak demekti. Hamdolsun 4 yıl önce verdiğimiz sözü fazlası ile yerine getirmiş olmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Ameller niyetlere göredir"

Göreve geldikleri süre zarfında şehrin tüm sorunlarına kalıcı çözümler ürettiklerini kaydeden Kocamaz, şu ifadeleri kullandı: "Belediye kaynaklarını etkin ve verimli kullanarak, üretken belediyecilik anlayışının gereği olarak verdiğimiz katılımcı, şeffaf, adil ve kaliteli hizmetlerle ortaya bambaşka bir Mersin tablosu çıkardık. 4 yıllık süre zarfında hizmet ve projelerimizin sayısı, 1923 rakamından çok daha fazladır. Ancak cumhuriyetimizin kuruluşunu ifade eden bu rakam hepimiz için ve özellikle MHP için çok başka anlamlar ifade etmektedir. Pek çok yerel yönetim için imkansız görünen 1923 projelik bir iftihar tablosu ile vatandaşlarımızın huzuruna çıkmayı nasip ettiği için Allah’a şükür ediyoruz. Ameller niyetlere göredir. Hayalleriniz vizyonunuzu, vizyonunuz hedeflerinizi, hedefleriniz kalitenizi, kaliteniz de karakterinizi belirler. Her işin başı karakterdir. Karakter sahibi olmayanların ulaştığı başarıların, bizim nazarımızda hiçbir kıymeti yoktur."

"Mersin’i planlı kalkınma ile tanıştırdık"

Kurumsallaşmasını sağlayamamış bir belediyenin kalıcı başarılara imza atmasının mümkün olmayacağını belirten Kocamaz, "Başarılı işler, sağlam bir planlama üzerinde yükselir. Yıllarca günü birlik politikalarla yönetilen Mersin’i, 4 yıldır planlı kalkınma ile tanıştırdık. 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı’nı hazırladık ve bakanlığın onayına sunduk. Ulaşım Master Planı’nı tamamlayarak uygulamaya başladık. Yağmur suyu ana planını hazırlayıp, yürürlüğü koyduk. Tulumba ve Demokrasi katlı kavşaklarını hızla tamamladık. Egemenlik katlı kavşağının inşaatını başladık. Ulaştırma Bakanlığının hafif raylı sistem olarak onayladığı ve proje ihalesini yaptığımız metro projemizi tamamladığımızda Mersin’e ulaşımda çağ atlatacağız" dedi.

"Gönülleri şenlendirmek, bir ve beraber kılmak için alın teri, göz nuru döküyoruz"

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak hizmetleri ayrıştıran değil, birleştiren bir belediyecilik anlayışı ile verdiklerini ifade eden Kocamaz, şöyle devam etti; "İlimizin dört bir yanına eşit ve kaliteli hizmet götürüyoruz. Gönülleri şenlendirmek, bir ve beraber kılmak için alın teri, göz nuru döküyoruz. Doğduğu yer neresi olursa olsun ırkı, dili, dini, mezhebi ne olursa olsun Mersin’de kader birliği eden herkesi aynı muhabbetle kucaklıyoruz. Mersin’e has ortak yaşama kültürünü geliştirmek, bütün vatandaşlarımızı aynı ortak gelecekte bir ve beraber kılmak için var gücümüzle çalışıyoruz. ’İnsanı yaşat ki. devlet yaşasın’ anlayışı ile sunduğumuz hizmetlerimiz kapsamında, sadece Mersin’de değil Türkiye ve dünya genelinde bir çok ilki gerçekleştirdik ve bir çok ödüle ulaştık."

“Dünya dönse tersine, Mersin gitmez tersine"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’de, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği hizmetler ve çalışkanlığı ile örnek teşkil eden belediyelerden biri olduğunu belirterek Başkan Kocamaz’ı, çalışmalarından ötürü tebrik etti. "Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin azmini, çalışkanlığını, gayretini gördükçe mutlu oluyor, bundan gurur duyuyorum" diyen Bahçeli, "Emanetin ehil ellerde olduğunu biliyor, buna yürekten inanıyorum. Allah’a şükürler olsun ki, Mersin Büyükşehir Belediyesi önündeki engelleri aşmak için var gücüyle çalışıyor, insanımızın huzur ve mutluluğu için canını dişine takıyor. Bu tablo bizleri mutlu ederken elbette birilerini de rahatsız ediyor. Varsın rahatsız olsunlar. Varsın çekemesinler. Varsın kıvrım kıvrım kıvransınlar. Onlara diyecek tek bir sözümüz vardır. Herkes gider Mersin’e, bunlar gider tersine. Dünya dönse tersine, Mersin gitmez tersine" ifadelerini kullandı.