KÖLN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ SEBAHADDİN ALTUNu ZİYARET ETTİ

KÖLN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ SEBAHADDİN ALTUNu ZİYARET ETTİ
Almanyadan Köln İl Milli Eğitim Müdürü Hedwig IMHOFF ve beraberindeki öğretmenler İl Milli Eğitim Müdürü Sebahaddin ALTUN u makamında ziyaret ettiler.
Almanya’dan gelen ekibinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Sebahaddin ALTUN; “ Sizleri burada görmekten ve ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk.Bu tür eğitim programlarının gelecek nesillerin yetişmesinde büyük katkı sağlayacaktır.Gurbetçi vatandaşlarımızın çocuklarını okutan bu öğretmen arkadaşların yapmış oldukları bu ziyaret son derece güzel ve takdire şayandır Okuttukları öğrencilerin memleketlerine ziyarette bulunup onların kültürlerini ve yaşam şekillerini öğreniyorlar. Belki de her ülkeye örnek olacak olan bu ziyaretten dolayı hepsini ayrı ayrı kutluyorum.  AB üyeliği sürecinde gelişmekte olan bu tür eğitim projeleri ülkeleri ve insanları daha yakından tanıma fırsatı saglıyor. Gezerken ülkemizin ne kadar geliştiğine şahit olacaksınız. Bu gördüğünüz güzellikleri ülkenize gittiğiniz zaman oradakilere anlatmanızı istiyorum. Almanya ile ilişkilerimiz ve dostluğumuz tarih ötesine kadar dayanmaktadır ve Almanya’da fazla sayıda Türk vatandaşınız vardır. İkili ilişkilerimizin bundan dolayı daha üst seviyelerde olması gerektiğine inanıyor ve Almanya’nın Avrupa Birliği yolunda Türkiye’nin en yakın destekçisi olması gerektiğini düşünüyorum.” dedi.
            Alman heyeti adına konuşan Almanya Köln İl Milli Eğitim Müdürü Hedwing IMHOFF;“Türkiye’de olduğumuz için çok mutluyuz.Öğrencilerimizle daha sağlıklı iletişim kurabilmek için Türk Eğitim Sistemini ve Türk kültürünü daha yakından tanıma fırsatı bulmak için geldik. Bu Çalışma Ziyaretimiz kapsamında çeşitli eğitim kurumlarını ziyaret ederek, Türk Eğitim Sistemindeki metotlarını Avrupa’da kullanılmakta olan metotlar ile karşılaştıracağız. Benimle beraber gelen öğretmenlerin sınıflarında birçok  Türk öğrenci var. Onlarda daha iyi bir iletişim kurabilmek için Türk eğitim sistemini inceliyoruz .Böylece kültürler arası diyalogu sağlayabileceğimize inanıyorum .Karamanda gezdiğimiz okulların Avrupa normlarında olduğunu görmek bizi çok memnun etti. Sizler AB’yi bile aşmış durumdasınız bizler bunların canlı şahitleriyiz. Ülkelerimize gittiğimizde burada gördüğümüz güzellikleri, misafirperverliği insanlarımıza anlatacağız ve mutlaka buralara gelmelerini sağlayacağız. Bizleri kabul ettiğiniz için de ayrıca teşekkür ediyoruz” dedi
      Köln İl Milli Eğitim Müdürü Hedwing IMHOFF İl Milli eğitim Müdürü Sebahaddin ALTUN’a Köln şehrini anlatan bir kitap hediye etti.
         İl Milli Eğitim Müdürü Sebahaddin ALTUN hediye için teşekkür etti ve katılımcılarla  birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.