Kmü’den Üniversite Adaylarına Videolu Destek

Kmü’den Üniversite Adaylarına Videolu Destek
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) üniversitelere ait program ve kontenjan kılavuzunu yayımlamasıyla birlikte üniversite adayları için tercih dönemi başladı

05-20 Ağustos 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan üniversite tercih sürecinde Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) de yaptığı programlar ve Youtube üzerinden yayımladığı videolarla adayların yanında yer almaya devam ediyor.
ÖSYM tarafından yayımlanan kılavuza göre 1.977’si lisans, 3.046’sı önlisans ve 195’i özel yetenek olmak üzere toplam 5 bin 218 kontenjana öğrenci alacak olan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, resmi Youtube kanalında adaylar için tanıtıcı videolara yer vermeye başladı. 
11 fakültesi, 2 yüksekokulu ve 6 meslek yüksekokulu olan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Youtube kanalı üzerinden adaylarla buluşarak akademik birimlerini tanıtmak üzere sırasıyla tanıtım videosu yayımlıyor. Videolarda üniversitedeki dekan ve müdürler, fakülte ve yüksekokullarındaki bölüm ve programları tanıtarak adayları Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesine davet ediyor.
“Tercih sürecinin adaylara mutlu ve başarılı bir geleceğin kapısını aralamasını temenni ediyorum”
Daha önce gerek üniversitenin resmi Youtube kanalından gerekse yerel ve ulusal farklı yayın kuruluşlarından üniversite adaylarına seslenen Rektör Prof. Dr. Namık Ak, tercih sürecinin sonuna gelindiğini hatırlatarak “Tüm üniversite adaylarına tercihlerinin hayırlı olmasını diliyor; bu mühim sürecin onları gönüllerindeki mesleğe taşımasını, onlara mutlu ve başarılı bir geleceğin kapısını aralamasını temenni ediyorum.” dedi. 
Rektör Namık Ak, tercih sürecinde adaylarla üniversitenin resmi Youtube kanalı üzerinden buluşarak fakülte ve yüksekokullarını tanıtan KMÜ öğretim üyelerini de tebrik ederek “Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ailesi, tüm akademik ve idari personeliyle birlikte yeni öğrencilerini heyecanla bekliyor. Üniversitemize yerleşecek tüm adayları şimdiden kutluyorum.” açıklamasında bulundu.
Üniversitenin yayınladığı tanıtım videolarını izlemek için https://www.youtube.com/UniversiteKMU adresini ziyaret ediniz.