Kmü Öğretim Elemanları Öğrencilerle Buluşacak

Kmü Öğretim Elemanları Öğrencilerle Buluşacak
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ile Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında 'Gelin Tanış Olalım; Fen ve Matematiği Eğlenceli Kılalım 2' projesine yönelik iş birliği protokolü imzalandı.

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak ve Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan’ın imzasıyla yürürlüğe giren protokol ile kısıtlı eğitsel imkânlara sahip ve akademik başarısı yüksek 8. sınıf öğrencilerinin fen-matematik ve doğa bilimlerine olan ilgi ve farkındalıklarını artırmak hedefleniyor.
Proje kapsamında gönüllülük esasıyla ve akademik başarıları göz önünde bulundurularak seçilecek olan öğrencilerin bilimin doğasını tanımaları, bilimi yerinde ve yaşayarak öğrenmeleri, doğadaki bilimi keşfetmeleri ve bilime karşı olumlu bakış açısı kazanmaları amaçlanıyor. Bu kapsamda fen-matematik ve doğa bilimlerine yönelik olarak deney, gözlem, arazi çalışmaları, grup çalışmaları, oyun, drama, gezi gibi ‘yaparak-yaşayarak öğrenme’nin temel alındığı zengin öğretim yöntemleriyle etkinlikler tasarlandı.
'Gelin Tanış Olalım; Fen ve Matematiği Eğlenceli Kılalım’ projesine dahil olan öğrenci grubuyla eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanı sıra Konya Bilim Merkezine, Konya Tropikal Kelebek Bahçesine, Mut (Mersin) Yer Köprü Şelalesine ve Karaman Gençlik Merkezine ziyaretler de gerçekleştirilecek.
Proje, 06-15 Eylül Tarihlerinde Yapılacak
Yürütücülüğünü Doç. Dr. Cihat Abdioğlu’nun yaptığı ve Doç. Dr. Mustafa Çevik, Doç. Dr. Cihad Şentürk, Dr. Öğr. Üyesi Elif Yılmaz ve Arş. Gör. Dr. Deniz Gökçe Erbil’in uzman olarak yer aldığı proje, 6-9 Eylül ile 13-15 Eylül 2021 tarihleri arasında 7 gün sürecek. Ayrıca projede çeşitli fakültelerden ve farklı üniversitelerden öğretim elemanları ve öğrenciler de eğitmen veya rehber olarak görev alacaklar. 
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ev sahipliğinde Eğitim Fakültesinde yürütülecek olan proje ile ilgili ayrıntılı bilgi için http://www.karamanbilimkampi.org/ adresi veya karamanbilimkampi (instagram) sayfası ziyaret edilebilir.