Kmü Tanıtım Günleri Başladı

Kmü Tanıtım Günleri Başladı
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) tarafından düzenlenen Tanıtım Günleri, görkemli bir açılışla başladı.

Üniversitenin bin kişilik yeni konferans salonunda düzenlenen açılış törenine Karaman Valisi Murat Koca ve eşleri, Garnizon Komutanı J. Kd. Alb. Mustafa Akış ve eşleri, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ve eşleri, Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Kadir Gezici, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen ve eşleri, davetliler, lise öğrencileri, öğretmenler ve üniversite çalışanları katıldı.

Şehri Şenlendiren Gencecik Fidanlar 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören, üniversitenin tanıtım filminin gösterilmesiyle devam etti. Ardından KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen kürsüye gelerek Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesini hangi prensipler ve ideallerle kurduklarını anlattı. Prof. Dr. Gökmen, yeşerttiği insanlar, ürettiği bilgiler, çalışanları ve şehri şenlendiren gencecik fidanlarıyla Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin insanlara yeni ufuklar, yeni umutlar ve yeni hayaller sunduğunu belirtti.

‘Üniversite kurma’nın birkaç yıl içerisinde gerçekleşen bir süreç olmakla birlikte ‘üniversite olma’nın çok uzun yıllar gerektireceğine dikkat çeken Rektör Gökmen, “Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, yalnız kendisiyle birlikte kurulan üniversiteleri değil, ülkemizdeki yarım asırlık üniversiteleri bile belli alanlarda geride bırakmıştır.” dedi. 

Rektör Gökmen, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından açıklanan ‘en yenilikçi ve girişimci’ üniversiteler sıralamasında Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin son üç yılda iki kez ilk 50 üniversite arasına girdiğini söyleyerek üniversitenin adından sıkça söz ettirdiğini dile getirdi.

Toplumun her geçen gün üniversitelerden beklentisinin artarken üniversiteler arasındaki rekabetin de gün geçtikçe kızıştığını söyleyen Rektör Gökmen, bu süreçte farklı olabilen ve bireylerini geleceğe hazırlayabilen üniversitelerin öne çıkacağını belirtti. Bu yarışta var olabilmek ve ülkemizin entelektüel birikimine katkı sunmak için Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi olarak çaba sarf ettiklerini belirten Gökmen, doğru sistem kurmanın önemine değindi. Değil üstün nitelikli ve başarılı insanların, sıradan insanların bile iyi işler yaptığı bir sistem kurmak konusunda ciddi mesafeler kat ettiklerini dile getiren Gökmen, “Biz akademik ve idari personelimizi alırken sadakati değil, ehliyet ve liyakati önemsiyoruz. İnsanların siyasi, etnik, dini kökenlerine değil, sadece işlerini iyi yapmalarına bakıyoruz.” dedi.

“Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesini bir bina olarak düşünürsek bunun tuğlaları emek, demirleri sevgi ve harcı da samimiyettir.” şeklinde konuşan Rektör Gökmen, “Bir gazinin gazilik madalyasını göğsünde taşıdığı gibi, ben de bu ekiple çalışmanın onurunu hayatım boyunca göğsümde taşıyacağım.” dedi.

Son olarak ülkemizde gençlerin yetenek ve enerjilerinden doğru yararlanılamadığına dikkat çeken Rektör Gökmen, “Biz öğrencilerimizin önce yüreklerine dokunmak istiyoruz, sonra zihinlerine.” diyerek tüm katılımcılara ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin kurulmasına emek verenlere teşekkür etti.

Açılış programı, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin kuruluşundan bugüne gelişimini anlatan slayt sunumuyla devam etti. Sunumun ardından tören protokolü Rektör Gökmen’in rehberliğinde üniversite yerleşkesini gezerken öğrenciler kendileri için kurulan stantlarda üniversitenin akademik birimlerini tanıma fırsatı yakaladı. Stantlarda ziyaretçiler için ilginç deneyler ve gösteriler hazırlanırken sergiler, ikramlar, dans ve jimnastik etkinlikleri de misafirlerin beğenisine sunuldu. 

KMÜ Tanıtım Günleri, 22 Nisan Çarşamba günü de gün boyu devam ederek saat 20.30’da sona erecek.