Kmü Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda Mezuniyet Töreni Yapıldı

Kmü Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda Mezuniyet Töreni Yapıldı
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören açılış konuşmalarıyla devam etti. Meslek Yüksekokulu birincisi Tuba Şener, zorlu bir sürecin ardından elde etmiş olduğu başarıdan dolayı onur duyduğunu belirterek, “Ülke olarak da zor ve sıkıntılı süreçler geçirmekteyiz. Kimin dost kimin düşman belli olmadığı bu dünyada her daim doğru yolda ve her daim hakkı savunan, gözeten bir birey oldum ve bundan sonra da olmaya devam edeceğim” dedi.

“Cübbeleriniz, mesleki etik ilkelerinizin sembolik bir ifadesidir”

Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Metin Sezer ise, cübbe giymenin önemine değinerek, “Benim ve mezunlarımızın giydiği cübbe, tam manada bağımsızlığı sembolize etmek için iliksiz ve düğmesizdir. Cübbenin haddinden fazla büyük olmasının sebebi ise o makamın kişiye ait olmadığının göstergesidir. Bu sebeple cübbe giyerek yerine getirilen mesleklerde kişilerin acıma, hoşgörü ve affetme gibi duygulara yükledikleri mana hak ve adalet terazisi ile dengelenmiş olmak zorundadır. Dolayısıyla sevgili öğrenciler, giydiğiniz bu cübbeler sadece mezuniyet töreni kostümleri değildir, aynı zamanda mesleki etik ilkelerinizin sembolik bir ifadesidir” şeklinde konuştu.

“Hiç kimseye emanet edemeyeceğimiz canımızı sizlere emanet ediyoruz”

KMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ercan Oktay da Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin öğrenim görmüş oldukları programların hayatımızın her döneminde bizi yakından ilgilendirdiğini ifade ederek, “Hiç kimseye emanet edemeyeceğimiz canımızı emanet ettiğimiz bireyler olarak varlığınızla ne kadar gurur duysanız azdır. Burada elde ettiğiniz teorik bilgileri inşallah insanlığın hayrına kullanacaksınız. Bundan sonraki hayatınızda ve bu kutsal görevinizde sizlere başarılar diliyorum. Yolunuz açık olsun” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından meslek yüksekokulunda dereceye giren öğrencilere ve ailelerine hediyeleri takdim edildi. Daha sonra meslek yüksekokulu birincisi Tuba Şener mezuniyet kütüğüne isminin yazılı olduğu plakayı çaktı. Tören, meslek yüksekokulunda farklı programlarda dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verilmesiyle devam etti. Diplomalarını öğretim elemanlarının elinden alan öğrenciler Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu andını hep bir ağızdan okuyarak keplerini fırlattı.

Törene KMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ercan Oktay, Prof. Dr. Birol Üner, davetliler, öğrenciler ve aileleri katıldı.