Kınalı Kuzular Dualarla Uğurlandı

Kınalı Kuzular Dualarla Uğurlandı
Karaman’da 85 izci, Çanakkale 57. Alay Milli Bilinç Kampı’na gitmek için yola çıktı.

Türkiye İzcilik Federasyonu faaliyet programında yer alan Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen 22-26 Nisan 2015 tarihleri arasında Çanakkale Gelibolu Yarımadasında yapılacak olan Çanakkale Milli Bilinç Kampı ve 57. Alay yürüyüşüne Karaman’ı temsilen 85 izci ve lider katılacak.
Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü önünde yapılan uğurlama törenine Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, İl Müftü Yardımcısı Mustafa Kınay, Şube Müdürleri Aslan Yıldız, Vedat Akar, izci, lider ve izci yakınları katıldı. 
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende açılış konuşması yapan Spor İl Müdürü Hayati Kısacık,” İnşallah bugün Çanakkale’ye yolculuğa çıkıyoruz. Oranın havası, orada daha önce yaşanmış olan savaşlarda, burada ki yaşanmış atmosferi doya doya yaşayacaksınız. İyi bir şekilde oraların tamamını gezerek, büyük bir ihtimal orada gece çadırlarda kalacaksınız. İnşallah sağlıklı bir şekilde hayırlısıyla sağ salim bir şekilde oradaki görevinizi yerine getirip sizleri tekrar burada karşılarız. Oraya gittiğiniz zaman bizlere de bol bol dua edin. Çünkü oranın atmosferi gerçekten çok çok farklı. Bunu oraya gittiğiniz zaman daha iyi anlayacaksınız” şeklinde konuştu.
Daha sonra izciler tarafından hazırlanan şiirlerin okunmasıyla devam eden program, Müftü Yardımcısı Mustafa Kınay’ın dua okuması ve liderlerin katılımcılara kına yakmalarının ardından sona erdi.
Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılında Karamanlı izciler, Türkiye genelinden ve yurt dışından, Bosna Hersek, Novi Pazar, Azerbaycan, Kerkük ve KKTC de dâhil 22 ülkeden gelen 20.000 izci ile birlikte şehitlerimizi anma programları ve kamp yapacaklar.
Seyit Onbaşından Sargı Yeri Şehitliğine, Abideden, Tabyalara atalarımızın vatanın bir avuç toprağını düşmana vermemek için çarpıştıkları, şehit düştükleri topraklarda dedelerini anacaklar ve dualarla birlikte atalarına şükranlarını sunacaklar.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına katılacak olan izcilerden bir kısmı yapılacak olan Uluslararası törende görev alacaklar. Karamanlı izciler 24 Nisan gecesi dedelerinin savaştıkları siperlerde kalarak, 25 Nisan sabahı ezan sesiyle kalkıp 100 yıl önce dedelerinin yaptığı gibi kırık buğday çorbalarını içip, başlarına kınalarını yakıp tek sıra halinde 37 km’lik Conkbayırına yürüyerek “DEDECİĞİM BEN GELDİM” diyecekler.