Kılıçdaroğlu Esnafın durumunu anlattı

Kılıçdaroğlu Esnafın durumunu anlattı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Esnafın bittiğini ve milyonlarca Esnafın seçim gününü beklediğini söyledi.

CHP heyetinin Kars Esnafını gezdiğini belirteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Esnafın bittiğini ve bir çoğunun iflasın eşiğine geldiğini belirterek Kars'ta ki MHP bir esnafın CHP'lilere söylediklerini aktardı.

Esnafın; " Salgın dönemi çok kötü yönetiliyor, hayat çok pahalı bir an evvel erken seçim bekliyoruz. Kurt Kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz."  sözlerini aktaran Kemal Kılıçdaroğlu; " Aynen öyle, Ayazı unutmayacağız. Eninde sonunda seçim gelecek ve hep beraber Milleti perişan edenlere sandıkta dersini vereceğiz." dedi.

İNSANLAR ÖLMÜŞ, UMURLARINDA DEĞİL
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında ki konuşmasında; " Ülkeyi yönetenlerin bir eli yağda, bir eli balda. Kongreleri yaparlar, saraylarında otururlar, insanlar ölmüş, umurlarında bile değildir. Son bir yılda işsiz kalan kişi sayısı 1 milyon 254 bin. 19 yılın sonunda geldiğimiz noktada 10 milyon 219 bin kişi işsiz! Ülkeyi yönetenler bunun farkında mı? Farkında değiller." dedi.
 
BİNLERCE KİŞİNİN ÖLÜMÜNDEN ERDOĞAN SORUMLU
 
– Vaka sayısında Avrupa’nın birincisi, dünyanın üçüncüsüyüz. Sorumlu kim? Memleketi bu kadar felakete sürükleyip binlerce kişinin ölümüne neden olan sorumlu kim? Kongreyi yapanlar, yani Erdoğan. Sorumlu o.
 
– Miting yapıyorsunuz, sloganlar atıyorsunuz. Kimsede maske yok. Kimseye ceza kesilmiyor. Karadeniz'den başladı, önce Karadeniz kırmızıya boyandı. Ankara'da yaptı, Ankara'dan Türkiye'ye dağıldılar ve Türkiye'nin her tarafı şu anda kırmızı.
 
– Norveç’te 10 kişinde fazla insanın bir araya gelmesi yasaklanmış. Norveç Başbakanı doğum günü nedeniyle 13 kişiyle bir araya geldi diye, Norveç’in devlet televizyonu bunu duyuruyor ve Başbakana ceza kesiliyor. Devlet budur. Türkiye'de kongreler yapıldı, lebalep. İçişleri Bakanı’na mı ceza kesecekler? Yürek ister yürek. Erdoğan’a mı ceza kesecekler? Yürek ister yürek.