Kerkük Barzani'den alındı

Kerkük Barzani'den alındı
Irak ordusunun Kerkük valiliğinin binasını çatışma olmadan aldığı ifade edildi. Irak Başbakanı Haydar İbadi Kerkük'ün ve diğer tartışmalı bölgelerde Irak bayrağının dalgalandırılması talimatını verdi.
Irak güvenlik güçleri ve Haşdi Şabi, gece yarısı 'K1 askeri üssü' ve petrol kuyularını Peşmerge'den almak için harekete geçti. Irak ordusu şehirdeki Halit Köprüsü, Riyat yolu, Halit vilayet binası, Meryem Tepesi geçidi ve Reşat’ın kontrolünü, K-1 Askeri Üssü, Turklin ve Yaji Sanayi Bölgesi, Kuzey Gaz Tesisleri ve güvenlik merkezi, Kerkük elektrik santrali, gaz tesisleri yakınındaki petrol rafinerisini ele geçirdi.
 
Irak Savaş Medya Ağı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Ortak güçler, Baba Gürgür Petrol Yatağı ve Kerkük Kuzey Petrol Şirketi'nin tamamında kontrolü sağladı." denildi. Açıklamada ayrıca Kerkük'e bağlı Leylan nahiyesinde de denetimin sağlandığı aktarıldı. Irak ordusu Kerkük Havalimanı'nın kontrolünü de ele geçirdi.
 
"LAHUR TALABANİ ÇEKİLME EMRİ VERDİ"
 
Kürdistan Yurtseverler Birliği’ne (KYB) bağlı bazı peşmerge birliklerinin, görev yerlerini bırakıp çekilmesiyle Irak ordusu ve Heşdi Şabi güçleri buraları ele geçirdi. Rûdaw’a konuşan peşmergeler, “Üstlerimizin emriyle çekildik. Onlar Kerkük’ü sattı. Pavel Talabani, Lahur Talabani ve Aras Şeyh Cengi çekilme emri verdi” dedi.
 
TUZHURMATU'NUN KONTROLÜ EL DEĞİŞTİRDİ
 
Irak ordusu, Tuzhurmatu'nun tamamında kontrolü sağladı