Kerim Dereli Çok üzüldüm dedi.

Kerim Dereli Çok üzüldüm dedi.
AK Parti eski İl Başkanı Kerim Dereli, Kongrede yaşananlar hakkında çok üzüldüğünü söyledi.

Gazete Anadolu'ya açıklamalarda bulunan Ak Parti il eski başkanı Kerim Dereli, Ak Parti merkez ilçe kongresinde yaşananların Karaman ve Ak Parti adına çok üzücü olduğunu ve bu anlayışla partinin büyütülemeyeceğini söyledi.

Ak Parti’nin Karaman’da zirve yaptığı dönemlerde geminin kaptanı olarak büyük başarılara imza atan İl Başkanı Kerim Dereli,Karaman koordinatörü olarak görevlendirilen ve kongrenin divan başkanlığını yapan Mehmet Sami Kaya’nın tutum ve davranışlarının kabul edilemeyeceğini söyleyerek:
 
“Parti koordinatörü olan kişi Karaman’ı tanımıyor, Ak Partiyi tanımıyor.Merkez ilçe kongresinde listenin kabul edilmemesi üzerine partililer ister istemez tepki gösterdi. Eski il başkanı olarak yanına gittik ve konuyu izah etmeye çalıştık. Koordinatör ,geçmiş dönemlerde il başkanlığı yapmış olanları bile tanımıyor,bizleri siz kimsiniz diye sordu ve sonrasında tepki gösteren kişileri provokatör olarak yorumladı. Provokatör dediği kişiler Ak Partinin kuruluşundan itibaren bu davaya hizmet edenler, 17-25 aralıkta dimdik ayakta duranlar, hain kalkışmada Cumhurbaşkanımızın sözü ile kendisini sokağa atanlar, demokrasiyi, Ak Partiyi, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı savunanlardan başkaları değildi.Bu kişilerin Ak Partiye ne büyük hizmet ettiklerine benimle birlikte bir Karaman şahittir.”
 
KURUCU İL BAŞKANI BİLE DELEGE YAPILMADI
 
Ak Parti il teşkilatının merkez ilçeden kendisini delege yaptığını da hatırlatan Kerim Dereli:
 
“Benim delege olmam bir şeyleri değiştirmiyor.Ak Parti’nin Karaman kurucu il başkanı ve üç dönem milletvekili olan Mevlüt Akgün delege değil. Ak Parti il başkanlarından Süleyman Atik delege değil.İlçe başkanlarından Celalettin Güngörer delege değil, yine merkez ilçe başkanlarından Ahmet Akça delege değil. Bu isimleri çoğaltmak mümkün . Bu arkadaşlar Ak Parti adına gecesini gündüzüne katarken, maalesef sizler Ak Parti’de olmadığınız gibi, Ak Parti karşıtı olarak başka siyasi partilerde görev yapıyordunuz. İstişareden uzaklar, hangi il başkanımız ile bir araya görüşlerine başvurdular merak ediyorum ?”
 
KASIM ÖZEL’İ SEVERSİNİZ,SEVMEZSİNİZ
 
Genel Merkez tarafından görevlendirilen koordinatörün , Ak Parti merkez ilçe başkanlığı için yapılan istişareler ve görüşmeler sonunda ismi belirlediklerini de söyleyen Kerim Dereli:
 
“Şimdi merak ediyorum.Bu koordinatör acaba kimlerle temasa geçti, kimlerle istişare ederek isim belirledi. Partiye hizmet etmiş kişilerle görüştük, kimseyle bu konuda bir görüşme gerçekleşmemiş.O gün itiraz edenlerin içinde , Ak Partililiğinden asla şüphe etmeyeceğim Kasım Özel arkadaşımızda vardı. Kasım Özel’i seversiniz,sevmezsiniz ama kimse Kasım Özel’in Ak Partililiğini tartışamaz. Ak Partiye gönülden bağlı olan bir kişinin provokatör olmayacağı gereceğini herkes kabul etmeli.”
 
Kerim Dereli, Ak Partinin bölünmeye, küstürmeye değil,birleştiriciliğe kucaklaşmaya şu günlerde daha oçk ihtiyacı olduğunu da sözlerine ekledi.