Kent Meydanında 20 Bin Kişilik Dev İftar

Kent Meydanında 20 Bin Kişilik Dev İftar
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın da katıldığı iftarda yaklaşık 20 bin kişi orucunu birlikte açtı.

Karaman Belediyesi’nin Ramazan Ayı boyunca farklı noktalarda düzenlediği geleneksel iftar sofralarının en büyüğü dün (11 Haziran 2018 Pazartesi) Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na kuruldu. Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın da katıldığı iftarda yaklaşık 20 bin kişi orucunu birlikte açtı.

Karaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından her sene düzenlenen mahalle iftarlarına bu yıl da vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. 56 mahalleyi kapsayacak şekilde 15 farklı bölgede düzenlene iftar programının en geniş katılımının olduğu iftar yemeği ise Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda verildi. Yaklaşık 20 bin kişinin aynı sofrada buluştuğu iftar yemeğine; Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Vali Fahri Meral, AK Parti Karaman Milletvekilleri Recep Konuk ve Recep Şeker, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, AK Parti İl Başkanı Mehmet Er, Daire Müdürleri, Protokol Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

İftar programında halkı selamlayan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan konuşmasında şu ifadelere yer verdi. “Bugün Karaman için çok önemli bir gün. Sayın Bakanımızın katılımıyla, İbrala Barajı İçme Suyu Tesisleri’nin ve Türk Dünyası Kültür Parkı’nın açılışını gerçekleştirdik. Artık tüm musluklardan damacana tadında tatlı su akacak ve çok daha sağlıklı su içeceğiz. Terfi merkezinden çıkan içme suyu yaklaşık 27 kilometre mesafesi bulunan hattı takip ederek şehre ulaşıyor. İnşallah birkaç gün içerisinde farkı hissedeceksiniz. Türk Dünyası Kültür Parkı’nı da tüm vatandaşlarımızın görmesini istiyorum. Vali Hakkı Teke Hoşgörü Ormanı’nın bulunduğu alan bambaşka bir yer oldu. Şehre çok yakın ve harika bir manzarası var. Aileniz ve sevdiklerinizle gelerek piknik yapabilir, sosyal donatılardan faydalanabilir ve gezerek hoşça vakit geçirebilirsiniz. Karamanımıza hayırlı olsun, Allah birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın. Tüm hemşerilerime şimdiden hayırlı bayramlar diliyorum” dedi.

İftar öncesi AK Parti Karaman Milletvekilleri Recep Konuk ve Recep Şeker de bir selamlama konuşması yaptı. Vatandaşlara hayırlı iftarlar dileyen Konuk ve Şeker, 24 Haziran seçimlerinde güçlü bir Türkiye ve hizmetlerin devamı için destek beklediklerini söyledi.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ise Karaman’da bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, Karaman için önemli hedefler koyduklarını anlattı. Kent için belirledikleri 2023 hedeflediklerine değinen Bakan Elvan: "2023 yılına daha 5 yıl var. O hedeflerimizi aşağı yukarı bugün itibarıyla gerçekleştirdik. Sadece havaalanı kaldı. Yakın zamanda onun da temelini atacağız. İşte bugün de Karaman’ı tatlı ve sağlıklı içe suyu ile buluşturduk ve çok güzel bir parkı hizmete açtık. Hep söylüyoruz. Yaparsa AK Parti yapar. 80 yılda yapılandan fazlasını 16 yıla sığdırdık. Biz yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Ama birileri ne diyor? ‘Ben iktidara gelirsem bunları yıkacağım, Bir kısmını da kapatacağım' diyor. İşte anlayış farkı bu. Recep Tayyip Erdoğan milletine güvendi, inandı. Siz de Erdoğan'a güvendiniz ve inandınız. Sonuna kadar arkasında durdunuz. Allah sizlerden razı olsun. Allah birliğimizi beraberliğimizi daim kılsın. Birlik ve beraberlik içinde hareket edeceğiz. Bize saldıranlar çok, bizim düşmanlarımız çok. Onun için birliğimiz beraberliğimiz, omuz omuza yürümemiz son derece önemli. İnşallah bu ülke, 24 Haziran’da bir kez daha ayağa kalkarak 2023-2053 ve 2071 hedeflerine doğru büyük bir istikrarla yoluna devam edecek” dedi.

Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndaki iftar yemeğinin ardından Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Vali Fahri Meral, AK Parti Karaman Milletvekilleri Recep Konuk ve Recep Şeker, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, AK Parti İl Başkanı Mehmet Er ve Protokol Üyeleri ile birlikte Türk Dünyası Kültür Parkı'nda piknik yapan vatandaşları ziyaret ederek onlarla sohbet etti ve karanfil dağıttı.