Kayısıda 100 Bin Ton Rekolte Beklentisi

Kayısıda 100 Bin Ton Rekolte Beklentisi
Mut Ziraat Odası Başkanı Ali Çelik, sert geçen kış mevsimi nedeniyle kayısının daha verimli olacağını belirterek, kayısı rekoltesinin 80 ila 100 bin tona ulaşmasını ve ihracatın da 30 bin tonların üzerinde olmasını beklediklerini söyledi.Türkiye’nin...

Mut Ziraat Odası Başkanı Ali Çelik, sert geçen kış mevsimi nedeniyle kayısının daha verimli olacağını belirterek, kayısı rekoltesinin 80 ila 100 bin tona ulaşmasını ve ihracatın da 30 bin tonların üzerinde olmasını beklediklerini söyledi.
Türkiye’nin sofralık kayısı ihracatının yüzde 80’ini üreten Mersin’in Mut ilçesinde, hava koşullarının uygun gitmesi sebebiyle kayısıda bu yıl elde edilmesi beklenen rekolte ve kaliteli ürün, üreticinin yüzünü şimdiden güldürüyor.
İhracatçıların bu yıl yarışa gireceğini belirten Ali Çelik, “İlçede yaklaşık kayıt altında 56 bin dönüm kayısı bahçesi bulunmakta. Kayısı bahçelerindeki çiçek gözlerinden de anlaşıldığı gibi bereketli ve kaliteli ürün olacağını gösteriyor. Bu yıl 80 ila100 bin ton sofralık kayısı rekoltesi ve 30 bin tonun üzerinde de ihracat beklentimiz var. Sofralık Kayısının cenneti olan Mut ilçesinde bu yıl İhracatçıların yarışa gireceğinin müjdesini şimdiden veriyorum” dedi.
Türkiye’nin sofralık kayısı ihracatının yüzde 80’ni karşılayan Mut ilçesine devlet büyüklerinden destek bekleyen Çelik, “Devlet büyüklerimiz ve Bakanlarımızdan ilçemize teşvik edici yatırım ve desteklerin verilmesini istiyoruz” diye konuştu.