Dr. Mehmet Erdem ile Estetik ve Psikoloji Hakkında Söyleşi

Dr. Mehmet Erdem ile Estetik ve Psikoloji Hakkında Söyleşi

Dr. Mehmet Erdem ile Estetik ve Psikoloji Hakkında Söyleşi

İstanbul'un en popüler caddelerinde yürüyüşe çıkarsanız, estetik tedavisi bittikten sonra etrafta dolaşan birçok insan görürsünüz. Bu insanların sayısı her geçen gün daha da artıyor. Birçok insan neden Türkiye'nin estetik tedaviler için popüler bir destinasyon haline geldiğini ve dünyanın her yerinden, estetik yaptırmak istedikleri yer olarak Türkiye'yi seçip hayatlarını tamamen değiştirdiklerini sorabilir.

Dr. Mehmet Erdem’e Göre neden Estetik için neden Türkiye'yi seçmelisiniz?

İlk olarak, herkes sebebin fiyat olduğunu düşünebilir. Türkiye, çoğu insanın ödeyebileceği uygun bir fiyat sunuyor. Genel olarak ameliyat, otel, transferler, tercüme, ameliyat sonrası kürler ve ilaçlar ile birlikte her şey bir pakette gelir. Herkes için bu oldukça uygun olabilir, çünkü bu detayları düşünmek zorunda değiller, sadece uçak bileti alıp İstanbul'a gelmek zorundalar. İkincisi, Türkiye'de kullanılan teknoloji çok ileri düzeyde.

Genel olarak kullanılan yöntemler son teknoloji cihazlar ile yapılan ileri seviye ameliyatlardır. Hastanın operasyon sırasında ağrı hissetmediği ve operasyon sonrasında minimum ağrı ile hayatlarına devam ettiği anlamına gelmektedir. Dünya'da sağlık denince akla ilk gelen ülke Türkiye olduğunu söyleyen Doktor Mehmet Erdem, hastalar için adete bir cennet olduğunu da bizlere iletti.

Dr. Mehmet Erdem'e Göre Estetik Ameliyat ve Psikoloj

Psikoloji konusu, psikolojik teoriler ve modeller aracılığıyla açıklanan karmaşık insani deneyimlerin ve davranış kalıplarının tanımlarını ve açıklamalarını içerir. Estetikte de önemli bir yere sahiptir. Estetik ameliyatların amacı, hastaların dış görünüşünü güzelleştirmek değil, aynı zamanda ruh sağlıklarını da olumlu yönde etkilemektedir. Burada, tüm görünümü değiştiren aşırı estetik ameliyatlar değil, doğal güzelliği iyileştirmek ve optimize etmek için yapılan düzeltmeler olduğu belirtilmelidir. Estetik ameliyatlar doğal güzelliği arttırmalı, yaşlanmayı önlemeli ve savunmalıdır. Genel olarak bilindiği gibi, optimize edilmiş bir görünüm özgüveni güçlendirir ve özgüven başarılı bir yaşam için çok önemli bir yapı taşıdır.

Kendine güven terimi, esas olarak, bireyin kendine ilişkin birlik deneyimi olarak tanımlanır. Dış dünyanın aksine kendi varoluşunun bilincidir. Psikolojik olarak kendine güven terimi genellikle benlik saygısı için kullanılır. Benlik saygısı, bireylerin kendi değerlerinin kişisel değerlendirmesini ima eden toplumdaki kendi anlam ve değerlerinin bilincini tanımlar. Dolayısıyla öz değerlendirme kişiden kişiye farklılık gösterir. Çoğu durumda, hastalar yüksek düzeyde öz eleştirel görüşlere ve kendilerine karşı önyargılı duygulara sahiptir.

Hastaların estetik ameliyatlarda sahip oldukları abartılı kavramların nedeni çoğunlukla budur. Olası sağlık risklerinin ve doğal görünümleriyle uyumsuzlukların farkında değildirler. Böyle bir durumda uzman bir doktorun dürüst ve yetkin danışmanlığına ihtiyaç vardır. Danışmanlık dürüst, şeffaf ve insani olmalıdır. Hastalar ilgili detaylar hakkında bilgilendirilmeli ve tüm sorular netleştirilmeli. Bu noktada hem hastanın hem de doktorun lehte olması önemlidir, bu nedenle cerrahi tıbbi ve etik olarak haklı ve aynı zamanda hastayı memnun eder. Estetik ameliyatların konsültasyonlarının her zaman ekip işi olduğu açık olmalıdır.

Dr. Mehmet Erdem Klinik ekibimizin hastalarımızın güçlü ve sağlıklı bir özgüven oluşturmasına yardımcı olması çok önemlidir. Bu nedenle, insancıl ve şeffaf istişareler yoluyla hastalarımızla güvenilir ve dürüst ilişkilere odaklandık. Başarımızı hasta memnuniyeti ile tanımlar ve ekibimizi geliştirmek için sürekli çalışırız. Ayrıca hastalarımıza en iyi hizmeti sunmak için sürekli olarak yeni yöntemler ve yenilikçi teknolojiler hakkında araştırma yapıyoruz. Deneyimli doktor ve yetkin hemşirelerimizin yanı sıra hastalarımıza ana dillerinde yardımcı olan geniş bir asistan ve tercüman ekibimiz bulunmaktadır. Çünkü erişilebilir iletişim başarılı hasta ilişkileri için esastır.

Web Sitesi : https://drmehmeterdem.com

Instagram  :  https://www.instagram.com/drmehmeterdem