Kariyer Sahibi Şahsiyetler Öğrencilerle Buluştu

Kariyer Sahibi Şahsiyetler Öğrencilerle Buluştu
Yedi Okulda Yedi Kariyer Sahibi Şahsiyet, Öğrencilere Hayat Tecrübelerini Aktardı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Cihannüma Derneği arasında imzalanan protokol çerçevesinde yedi okulda Kariyer Sahibi Şahsiyetler Öğrencilerle Buluştu.  
Yapılan program çerçevesinde İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, İrfan Ataseven Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi.
Öğrencileri selamlayarak konuşmasına başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Kuntoğlu, hayata hazırlanırken büyüklerden nasihat ve tecrübe aktarımının önemine değinerek kariyer günleri ile kurum amirlerinin yedi farklı okulda ortaöğretim öğrencileriyle buluştuğunu belirtti.
“Önce insan olmak gerekir”
“İnsani duyguları taşımayan bir kişi hangi meslekte yer alırsa alsın eksiktir, yetersizdir.” diyerek konuşmasına devam eden İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu “Önce insan olmak gerekir. Çantamızda iyiliklerimiz olsun. Her sabah evden çıkarken bugün en az bir iyilik yapmalıyım demelisiniz. İnsan zıtlıkları bünyesinde barındıran müthiş bir varlıktır. Allah bütün duygu ve düşünceleri içimize koymuş; sevgiyi de nefreti de, çalışma isteğini de tembelliği de, iyiliği de kötülüğü de, korkuyu da cesareti de içimizde taşıyoruz. Fakat duygu ve düşüncelerimizi yönetme yetisi bize verilmiştir. Bunları kullanma irade ve yeteneğini bize bırakmıştır. Onun için hangisini beslerseniz o güçlenir ve daha kuvvetli olur.” dedi.
“Başarı yolunda çekilen sıkıntılar, bizi hayata hazırlayan unsurlardır”
Kendi hayatından örnek kesitlerle ben yapamam fikrinin yanlışlığını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, “Mutlaka yaptığınız işi başarmak istersiniz.  Başarı yolunda çekilen acılar, kederler, ızdıraplar hayata hazırlanmamıza katkı sunan yardımcı unsurlardır. Hayatta tecrübelerin yönlendirici ışığını her daim kullanmak gerektiğine göre bu sıkıntıları da ders alınacak, eksiklerimizi tamamlamak için fırsatlar olarak görmelisiniz. Onun için neden bu başıma geldi yanılgısına düşmemek lazım. Önce kendinize inanacaksınız, başaracağınıza olan inanç, sizi başarıya götürür.” şeklinde sözlerine devam etti.
“İnsan beyni değirmen taşına benzer”
Kitap okuyarak öğrencilerin kendilerini geliştirmelerine değinen Kuntoğlu, “İnsan beyni değirmen taşına benzer. Eğer değirmene öğütecek malzeme atmazsanız taşlar birbirini öğütür. O sebeple zihninizi çalıştıracak, yoracak, meşgul edecek fikirler için mutlaka her gün bir disiplin çerçevesinde kitap okuyun. 2023, 2053 ve 2071 hedeflerini gerçekleştirecek kişiler gençlik dönemimize göre daha donanımlı ve üstün imkânlarla yetişen siz gençlerimizsiniz. Yarınlarımızın daha güzel günler olması için size güveniyor ve inanıyoruz.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Yedi okulda aynı gün ve saatte başlayan konferanslarda TOKİ Anadolu Lisesinde Prof. Dr. Ali Şahin, Nefise Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Prof. Dr. Fikret Karapınar, Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesinde Prof. Dr. Münir Oktay, TOBB Fen Lisesinde KHB Genel Sekreteri Hasan Arslan, Prof. Dr. Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Lisesinde İl Müftüsü Muhammet Lütfi Ketenci ve Necip Fazıl Kısakürek Sosyal Bilimler Lisesinde Yard. Doç. Dr. Mustafa Başkonak öğrencilerle buluşan diğer isimler oldu.