Karayollarında çalışmalar hız kesmeden devam ediyor

Karayollarında çalışmalar hız kesmeden devam ediyor
Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, yaptığı açıklamada Karayollarında ve eğitimde yapılan çalışmalarda hız kesilmediğini söyledi.

 Mevlüt Akgün bugünkü yaptığı basın açıklamasında Eğitim alanında ve Karayolları çalışmalarında hız kesmediklerini belirterek bu çalışmanın Karamanʹın ekonomik yapısına da büyük katkısının olduğunu söyledi.

Mevlüt Akgün, Ulaşım alanında özellikle Karayolu Yatırımları önem arz etmekte olduğunu söylerek, Amaçlarının, Karamanın çevre iller ve kendi ilçeleri ile olan bağlantı yollarını güvenli, kaliteli ve kolay hale getirmek olduğunu belirtti. Bu amaçla Konya Karayolları Bölge Müdürlüğü’nce bölgede en fazla Karayolu Yatırım Ödeneklerinden yararlanan illerin başında Karamanın geldiğinin altını çizdi.

Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün yaptığı açıklamanın devamında şunları söyledi; " Eğitim ve Karayolları yatırımları, ilimizin sosyal ve ekonomik gelişmesini desteklemek için en çok önem verdiğimiz yatırımlar olarak öne çıkmaktadır.

Ulaşım alanında özellikle Karayolu Yatırımları önem arz etmektedir. Amacımız, Karamanımızın çevre iller ve kendi ilçeleri ile olan bağlantı yollarını güvenli, kaliteli ve kolay hale getirmektir. Bu amaçla Konya Karayolları Bölge Müdürlüğü’nce bölgemizde en fazla Karayolu Yatırım Ödeneklerinden yararlanan illerin başında Karamanımız gelmektedir. Yol çalışmaları için 2012 yılında toplam 15 Milyon 907 Bin Türk Lirası ödenek sağlanmıştır.
Devam eden Karayolu Çalışmalarında:
1. Ereğli Yolu alt geçidi 1 ay içerisinde hizmete açılacaktır. Aynı zamanda Ereğli Yolu’nda 12 Km’lik asfalt yol BSK yapımı devam etmektedir.
2. Karaman-Konya sıcak asfalt yol çalışmasında Konya istikametinden çalışma devam etmekte olup, Kazımkarabekir-Karaman ve Kazımkarabekir-Konya istikametindeki sıcak asfalt çalışmalarında da müteahhit firma tarafından şantiye kurma ve arazi ölçüm çalışmaları devam etmektedir.
3. Karaman-Bucakışla-Ermenek yolunda Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yolun geri kalan kısmının tamamı ihale edilmiş olup, müteahhit firma tarafından şantiye kurulumu ve etüt aplikasyon işleri devam etmektedir. Yolun geri kalan kısmının 2015 yılında bitirilmesi hedeflenmektedir.
4. Sarıveliler-Alanya Tünelle geçiş projesinde tünel kazı çalışmaları devam etmektedir.
5. Mut-Ermenek yolu genişletme çalışmalarında kamulaştırma işlemleri devam etmektedir.
6. Karaman-Sertavul-Mut yolu duble yol çalışmaları devam etmektedir.
7. Karaman Çevre Yolu proje çalışmalarına başlanmıştır.
8. Ermenek Çevre Yolu yapım çalışmaları başlamış olup hem kamulaştırma hem de alt yapı çalışmaları devam etmektedir.
Bu ve buna benzer çalışmalarda hedefimiz İlimizin Karayolları ağındaki ulaşım sorunlarını ortadan kaldırmaktır.
Bu amaçla bu yolların yatırım programına alınıp, yapılmasında emeği geçen herkese Karaman Halkı adına teşekkür ediyor, çalışmaların Karaman’a ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."