Karamanlı Polis Ercan TAŞTEKİN Kimdir?

Karamanlı Polis Ercan TAŞTEKİN Kimdir?
Konya CSI olarak ün yapan aslen Karamanlı olan Ercan Taştekin ve başarılı ekibi, Türkiyenin dört bir yanında yakınları kaybolan aileler için umut oldu.
Türkiye gündemine oturan, Aslen Karamanʹın Ermenek ilçesi nüfüsuna kayıtlı olan ve Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkan Yardımcısı Ercan Taştekinʹi tanıyalım..
Kayseriʹdeki kayıp çocukların menfur bir cinayete kurban gittiğini ortaya çıkaran ve "Konya CSI" olarak ün yapan Ercan Taştekin ve ekibi, Türkiyeʹnin dört bir yanında yakınları kaybolan aileler için umut oldu.
Aileler, Konya CSIʹnin kendi çocuklarının bulunması için de görevlendirilmesini istedi.
Aileler, Konya CSIʹnin kendi çocuklarının bulunması için de görevlendirilmesini istedi.

MUHTEŞEM İKİLİ ÇÖZDÜ

Cinayeti çözen ekibin başındaki Ercan Taştekin ile Ertuğrul Güler ve diğer polisler Konyaʹdaki başarılı çalışmalarıyla tüm Türkiye tarafından tanındı. Taştekin ve Güler ikilisi Konyaʹda görev yaparken 2004, 2005 ve 2006ʹda işlenen cinayetler 85ʹe düştü. Bu dönemde faili meçhul cinayet kalmadı.

950 GÜN İZİNSİZ ÇALIŞTI

Taştekin, Kayseri cinayetinin çözülmesinde kilit isim oldu. 1989ʹda Polis Akademisiʹnden mezun olan Taştekin, Ankara Emniyeti Asayiş Şubesiʹnde 11 yıl çalıştıktan sonra 2002ʹde Konyaʹya tayin edildi. Sürgün yeri kabul edilen Çevik Kuvvetʹte 1,5 yıl şube amirliği yapan Taşdemir burada Komiser Ertuğrul Gülerʹle çalıştı. Asayiş Şube Müdürlüğüʹne atanan Taştekin, 450 kişilik kadrosunu yenileyerek faili meçhul cinayetlerin çözülmesinde büyük mesafe aldı. 950 gün izinsiz çalışan Taştekin, yoğun iş temposu nedeniyle acil servise kaldırılmıştı.

MASTER DERECELİ MÜDÜR

Güler Ankara-Çubuk doğumlu. 1997ʹde Polis Akademisiʹnden mezun oldu. 2003ʹte Konya Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesiʹni bitirdikten sonra Yönetim ve Organizasyon Masterʹı yaptı. Günde üç saat uyuyor. Gece 24.00ʹte yollara düşüp, çözemediği cinayetlerin mahalline gidiyor, kendini katil ve maktül yerine koyduğu senaryoları gözden geçiriyor.

Ercan TAŞTEKİN Kimdir?

Aslen Karamanʹın Ermenek ilçesi nüfüsuna kayıtlıldır. Meslek hayatına 1989 yılında Ankaraʹda başlayıp, Hakkari Şemdinli ve Konyaʹda devam eden 2. Sınıf Emniyet Müdürü Ercan Taştekin, Konya İl Emniyet Müdür Yardımcılığıʹndan Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkan Yardımcılığıʹna atandı. Halen bu görevde...
Ankara ve Hakkariʹden sonra tayin olduğu Konyaʹda 6 yıldan fazla Asayiş Şube Müdürlüğü yapan ve daha sonra İl Emniyet Müdür Yardımcısı olan Taştekin, birçok proje gerçekleştirdi.
Konyaʹda işlenen cinayetlerin faili meçhul kalmaması için ekibiyle birlikte "Kırmızı Alarm" projesini hazırlayan Taştekinʹin başarısı kısa sürede dikkat çekti. Konyaʹda 6 yılda faili meçhul cinayet kalmazken, kurduğu ekip sayesinde geçmişe yönelik çok sayıda faili meçhul cinayet de çözüldü.
Şehirde yaşanan hırsızlık olaylarına karşı "Mıknatıs" projesiyle ikinci defa dikkat çeken Taştekin, hırsızlık olmadan önlem alırken, hırsızların da suçüstü yakalanmasını sağladı. Konyaʹda 6 yılda cinayet oranları ve hırsızlık oranlarında büyük düşüş sağlandı. Taştekin, "Ezber Bozan Polis-lik" adlı kitabın yazaırıdır. 
Son olarak Konyasporun lig yükselmesinde büyük emekleri oldu. Uzun yıllar Cinayet Büro Amiri Ertuğrul Güler ile beraber çalıştı. Taştekin, Gülerʹi yetiştiren kişidir. Ercan TAŞTEKİN Ezber Bozan Polis-lik adlı bir de kitap yazdı.
 
-Bu kitabı gazeteciler ve yazarlar okumalı; "Türkiye CSI" olarak haberleştirdikleri ve kaleme aldıkları bir polisin farklı yönlerini de görebilmeleri ve gösterebilmeleri için...
-Bu kitabı Polis Akademisi öğrencileri okumalı; ideal polis amirliği konusunda öğrenecekleri birçok konunun varlığını fark etmeleri için...
-Bu kitabı polis memurları, Polis Okulu öğrencileri okumalı, ideal bir amir nasıl olmalı sorusunun somut cevabını bulabilmeleri için...
-Bu kitabı suçlular okumalı, hiç bir suçun cezasız kalmayacağını anlamaları için...
-Bu kitabı edebiyatseverler okumalı, özgün bir metinsel lezzet tadabilmeleri için...
-Ve elbette bu kitabı tüm halkımız okumalı, vergileri ile maaşlarını ödedikleri güvenlik görevlilerinin "hizmet sunan" memurlar olduklarını bilmeleri ve daha fazlasını talep etmeleri için...