Karamanlı Dolmuşçular kontak kapatıyor.

Karamanlı Dolmuşçular kontak kapatıyor.
Akaryakıttaki zamlara dayanmayan Karamanlı dolmuşçular 1 günlük kontak kapatacaklar.
Ekonomik krizle birlikte hemen hemen her gün akaryakıta yapılan zamlar Karamanlı dolmuşçuları isyan ettirdi.
 
Şoförler ve Otomobilciler Odası, yarın 1 günlük kontak kapatma kararı aldıklarını açıkladı.
 
Eylemlerinin gerekçelerinden biri de Belediye Otobüslerinin ucuz fiyata taşıma yapması oldu.
 
Karaman halkının menfaati için Otobüs fiyatlarına zam yapmayan Karaman Belediyesini eleştiren Şoförler odasına vatandaştan da tepki geldi.
 
Görüştüğümüz bazı vatandaşlar; “ Savaş Başkana tepki göstereceklerine AKP Hükümetine tepki göstersinler, Erdoğan’a tepki göstermeye cesaret edemeyenler topu taca atıyor. - Savaş Kalaycı sadece Dolmuşçuların değil, halkın menfaati için görev yapıyor ve doğru yapıyor. – Üç Beş Dolmuşçu para kazanacak diye niye bedelini vatandaş ödeyecek” diyerek tepki gösterdiler.
 
Karaman Belediyesinin otobüsleri 1.75 Tl’ye yolcu taşırken Dolmuşçular ise 4.50 Tl’ye taşıyor.
 
Karaman Şoförler Odası yaptığı açıklamada;
“İlimizde faaliyet gösteren şehir içi yolcu taşımacılığı (M plaka) yapan 1-6 nolu, 2,3 ve 4-5 nolu minibüs hatlarının, odamıza 14.06.2022 tarihinde vermiş oldukları dilekçelerinde kooperatif Üyelerinin ortak kararları doğrultusunda, pandemi süreci, yakıt ücretlerine gelen zam ve Karaman belediyesi otobüs ücretlerinin (esnof:4,50 TL belediye otobüsü: 1,75 TL) esnaf ile olan farklılıklarından dolayı 16.06.2022 tarihinde çalışmama kararı almış bulunmaktadırlar. Gereğini bilgilerinize arz ederiz” denildi.